to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:14 | 10.02.2022

Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα-ασπιρίνες για την πρωτοφανή κρίση στην ενέργεια

«Η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα-ασπιρίνες για την πρωτοφανή κρίση στην ενέργεια - Απέρριψε ξανά την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και το φυσικό αέριο»


«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ενέργεια υπολείπονται ακόμη και από τα αντίστοιχα, εντελώς ανεπαρκή, μέτρα του Ιανουαρίου» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  τ/στ «STAR Κεντρικής Ελλάδας» το βράδυ της Τετάρτης.

«Καταθέσαμε σήμερα εκ νέου τροπολογία για την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο, η οποία απορρίφθηκε ξανά από την κυβέρνηση» συνέχισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας:«Πρόκειται για ένα μέτρο που έχουν ήδη εφαρμόσει 19 από τα 27 μέλη της ΕΕ και το οποίο θα έδινε σημαντική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις». 

«Η προοδευτική κυβέρνηση της Ισπανίας προχώρησε σήμερα σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1167 ευρώ» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Δυστυχώς εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που επιλέγει τις φορολεφρύνσεις για τα μεγάλα εισοδήματα και τις απευθείας αναθέσεις 5 δισ. εν μέσω πανδημίας, αντί να λάβει μέτρα στήριξης για την κοινωνική πλειοψηφία». 

Παράλληλα έκανε λόγο «πλήρη απαξίωση και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, μιας εταιρείας μοναδικής στον κλάδο της σε όλη την ΕΕ, την στιγμή μάλιστα που θα μπορούσε με ένα σοβαρό σχέδιο να αποδειχθεί ανταγωνιστική και να συμβάλει στην πράσινη μετάβαση της χώρας μας». Και πρόσθεσε: «Στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις όπως η ΛΑΡΚΟ και η ΔΕΗ, είναι κρίσιμο να στηριχθούν, με ενεργό ρόλο του δημοσίου, ως. αναπτυξιακοί βραχίονες για την χώρα». 

«Η κυβέρνηση μιλάει για επενδύσεις, μιλάει για δουλειές, μιλάει για πράσινη μετάβαση, όλα αυτά όμως πάνε περίπατο όταν έχει να εξυπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια πολιτική που θα στηρίξει την κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μια προοδευτική διέξοδος στην ζοφερή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)