to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 06.12.2022

Κοινωνία

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό η μαθητική πορεία

Oλοκληρώθηκε η μαζική μαθητική και φοιτητική πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Τεράστια η παρουσία αστυνομίας που ακολούθησε την πορεία από την αρχή


(φωτ.: LEFT.gr)

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πρωινή πορεία των μαθητών και των Φοιτητικών Συλλόγων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αφού σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια από εκείνη τη νύχτα που ο ειδικός φρουρός Κορκονέας σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον 15χρονο τότε Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Για την «γενιά του Γρηγορόπουλου» ο χρόνος πάγωσε εκείνο το βράδυ και κάθε χρόνο τέτοια μέρα το κέντρο γεμίζει από φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και από πολίτες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης. 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και συμμετείχε στην πορεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες - Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες», «Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό - Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό» και «Αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία - Κάτω τα χέρια από τη νεολαία».

«Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά - Οι  μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε ρομά» ένα από τα συνθήματα που ακούγονται, μεταφέροντας το αίσθημα της διαμαρτυρίας για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε χτες από αστυνόμο της ΔΙΑΣ ένα 16χρονο παιδί στη Θεσσαλονίκη. 

Μέρος της πορείας συνέχισε μέχρι τα Προπύλαια όπου και διαλύθηκε, ενώ το υπόλοιπο μπλοκ, κυρίως των Φ.Σ παρέμεινε για κάποια ώρα στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή.

(LEFT.gr)

(LEFT.gr)

(LEFT.gr)

Έντονη παρουσία αστυνομίας στο κέντρο

Το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο κλούβες των ΜΑΤ, μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ που κάνουν περιπολίες, αλλά και από αστυνομικούς της Ασφάλειας που διενεργούν εκτεταμένους σωματικούς ελέγχους και εξακριβώσεις στοιχείων. 

Η παρουσία της αστυνομίας είναι εμφανής και από την αρχή της πορείας, διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει και πηγαίνουν παράλληλα με τα μαθητικά και τα φοιτητικά μπλοκ. Η ΕΛ.ΑΣ έχει επιστρατεύσει αύρα στα «Λουλουδάδικα».

(LEFT.gr)

«Αμέτρητοι» αστυνόμοι των ΜΑΤ στο Σύνταγμα

(LEFT.gr)

(LEFT.gr)

(LEFT.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)