to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 23.09.2016

Διεθνή

Αλεξάνδρεια: Υπόμνημα αιτημάτων παρέδωσαν οι Έλληνες της Αιγύπτου στον Γ. Αμανατίδη

Υπόμνημα με τα βασικά θέματα που απασχολούν τον ελληνισμό της Αιγύπτου παρέδωσαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας στον υφυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Αμανατίδη, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο του Ελληνικού Τετραγώνου - του γνωστού ως "Σάτμπι" - στην αιγυπτιακή παραθαλάσσια μεγαλούπολη, ως τελευταίο σταθμό της διήμερης επίσκεψής του στον Ελληνισμό της Χώρα του Νείλου.


Η συγκυρία της επίσκεψης και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο των διμερών επαφών, του έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθεί και εκείνος, μαζί με τον κ. Αμανατίδη, τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας. 

   Τους κυρίους Καμμένο και Αμανατίδη υποδέχτηκαν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Νίκος Κόπελος και όλη η Κοινοτική Επιτροπή. Στον μεγάλο χώρο των συνεδριάσεων, στο ιστορικό κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας, όπου ήταν παρόντες όσοι διετέλεσαν πρόεδροι της Κοινότητας και μεγάλοι ευεργέτες, οι εκπρόσωποι της Κοινότητας αναφέρθηκαν στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

   Μεταξύ άλλων οι Έλληνες της Αιγύπτου ζήτησαν πιο ευμενή μεταχείριση της φορολόγησης των συντάξεων των Αποδήμων που ζουν στην Αίγυπτο, έθεσαν επί τάπητος το θέμα που αφορά τη διαφορά συναλλάγματος που από την Αίγυπτο μπορούν να μεταφέρουν στην Ελλάδα (8.000 ευρώ επιτρέπεται στην Αίγυπτο, 10.000 ευρώ στην Ελλάδα), ζήτησαν τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης ώστε η Αίγυπτος να δρομολογήσει περισσότερες υπηκοότητες για τους Έλληνες που ζουν στην Αίγυπτο και την απαλλαγή της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας όσων υπάγονται στην Εφορία κατοίκων Εξωτερικού και τέλος έθεσαν επί τάπητος το θέμα της ανάγκης εφαρμογής της επιστολικής ψήφου για τους Αποδήμους. 

Το υπόμνημα υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Νίκος Κόπελος και η γγ της ΕΚΑ Άρτεμις Γεροντάκη Ταμβάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)