to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 05.02.2020

Αθλητισμός

Αλαφούζος: «Eυνοημένος επί χρόνια ο Ολυμπιακός» - «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο»

Με την κατάθεση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη των 28 παραγόντων του ποδοσφαίρου για χειραγώγηση αγώνων, την περίοδο 2012-2015


Με την κατάθεση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, συνεχίστηκε την Τετάρτη 5/2 η δίκη των 28 παραγόντων του ποδοσφαίρου για χειραγώγηση αγώνων, την περίοδο 2012-2015.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για «παράλογες διαιτησίες», ενώ τόνισε πως επί σειρά ετών ο Ολυμπιακός ήταν ευνοημένη ομάδα από όργανα και διαιτητές. Όπως ανέφερε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν και να καταγγείλουν στις αρχές όσα «εξόφθαλμα» συνέβαιναν στον χώρο του ποδοσφαίρου την στιγμή που άλλοι επέλεγαν την βία κατά διαιτητών.

Τόνισε μάλιστα, όταν από την πλευρά της υπεράσπισης ειπώθηκε ότι δεν έχει αποδείξεις για όσα είχε καταγγείλει, πως «αποδείξεις είναι ότι ο Γεραπετρίτης είναι στην UEFA και απειλούμαστε με αποκλεισμό» και συμπλήρωσε πως απόδειξη είναι η βία και οι άθλιες διαιτησίες.

Απέφυγε να μιλήσει για όσα είχε καταγγείλει στο παρελθόν, στις περισσότερες ερωτήσεις απάντησε «δεν θυμάμαι», με πιο χαρακτηριστική τη φράση «Εχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι περιστατικά, όπως ημερομηνίες των αγώνων που είχα αναφερθεί».

Αναφερόμενος σε παιχνίδια που ερευνά το δικαστήριο, ο κ. Αλαφούζος μίλησε για διαιτητές «που σφύριζαν πολλά παιχνίδια» και συνέχισε λέγοντας πως εκείνοι που «σφύριζαν παιχνίδια» για να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός, «γίνονταν διεθνείς».

Ο μάρτυρας τόνισε πολλές φορές ότι έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει απευθυνόμενος σε όλες τις αρμόδιες αρχές βλέποντας «παράλογα πράγματα» ώστε να ερευνηθούν. «Δεν είχα αποδείξεις, είχα ενδείξεις» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως είπε, δεν υπήρξαν αποτελέσματα στις καταγγελίες που έγιναν, γεγονός που τον στενοχωρεί ως προς την δυνατότητα της Πολιτείας να ελέγξει το ποδόσφαιρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια, ή δεν είχε την μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ενδείξεις αλλά πολύ δύσκολα υπάρχουν αποδείξεις. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν τιμωρίες μόνο με ενδείξεις. Φέτος με ξένους διαιτητές και VAR το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός είχε δυσμενή αντιμετώπιση από διαιτησία και όταν ο Ολυμπιακός υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν σε δυσμένεια. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να προσδιορίσω από πού ξεκινάει όμως… Δεν μπορούμε να κάνουμε έρευνα σαν πολίτες και να πούμε ποιος είναι ο δράστης», είπε και πρόσθεσε «Κάναμε συγκεκριμένες καταγγελίες που θέλαμε να ερευνηθούν. Εχω απογοητευτεί από τη δυνατότητα ελληνικής πολιτείας να ελέγξει το ποδόσφαιρο».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τότε, απάντησε:

«Ναι, τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί και εις βάρος Ολυμπιακού από άλλη ομάδα. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η Πολιτεία αδυνατεί να ελέγξει το ποδόσφαιρο, δεν φταίμε εμείς, οι παράγοντες εννοώ»

Ο μάρτυρας, τέλος, ανέφερε πως θεωρεί τις ποδοσφαιρικές ενώσεις (ΕΠΣ) ένα από τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λίγο μετά τις 12:30. Πλέον την Παρασκευή ενώπιον του Β' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα βρεθούν ο Κύρος Βασάρας και ο Τάκης Φύσσας προκειμένου να εξεταστούν ως μάρτυρες.

Πληροφορίες: gazzetta.gr, sport-fm.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)