to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 08.10.2012

left.gr

Κοινωνία

«Αλά Κλίντον» το σχέδιο της αστυνομίας για τις διαδηλώσεις της Τρίτης 9/10

Όλο τον μηχανισμό καταστολής που διαθέτει και 7.000 αστυνομικούς σκοπεύει να ενεργοποιήσει η ελληνική αστυνομία και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι για να αντιμετωπίσει τα αυριανά συλλαλητήρια (1 μ.μ. στο Σύνταγμα) ενάντια στα νέα μέτρα κοινωνικής λεηλασίας με αφορμή την επίσκεψη της Α. Μέρκελ. Θα θυμίζουν, κατά την ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπ. Κλίντον, το 1999. Ταυτόχρονα, η αστυνομία προσπαθεί να δώσει στίγμα «αυστηρών προθέσεων» για να μην «πληγεί η εικόνα της χώρας» από σκηνές συγκρούσεων, με προφανή στόχο να αποθαρρύνει τη συμμετοχή στις αυριανές συγκεντρώσεις.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, που συνοδεύονται από εκτενή εικονογράφηση της παράταξης των αστυνομικών δυνάμεων (εδώ από το Εθνος), στο Σύνταγμα θα τοποθετηθούν ο γνωστός φράχτης και κιγκλιδώματα μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, θα είναι σε επιφυλακή οι τέσσερις «αύρες» (οχήματα εκτόξευσης νερού υπό πίεση), δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ θα υπερίπτανται συνεχώς, ενώ αναμένεται να επιστρατευτούν 7.000 αστυνομικοί όλων των... ειδικοτήτων (ΜΑΤ, ασφαλίτες, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ κ.λπ.)


Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή Αβραμόπουλου, Παναγιωτόπουλου και Δένδια, για την οριστικοποίηση του σχεδιασμού. Οπως αναφέρεται (Εθνος), «οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν σε αυτά έχουν εντολές για αυστηρή τήρηση της τάξης, προληπτικές προσαγωγές και άμεση επέμβαση όπου εκδηλώνεται το παραμικρό (...).  Μεγαλύτερο βάρος από τους επιτελείς της ΕΛΑΣ που παίρνουν μέρος στον σχεδιασμό των μέτρων δίδεται στην αποτροπή γενικευμένων επεισοδίων, ώστε να μη σημειωθούν εικόνες που θα εκθέτουν διεθνώς τη χώρα, αφού, λόγω της σπουδαιότητας της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου και της χρονικής συγκυρίας στην οποία πραγματοποιείται, όλες οι κάμερες των ξένων τηλεοπτικών σταθμών θα είναι στραμμένες την Τρίτη στην Αθήνα».



Και προστίθεται: «Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ ανέφεραν πως τα μέτρα θα είναι παρόμοια και εφάμιλλα αυτών που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999, κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Από ελληνικής πλευράς, το επιχειρησιακό κέντρο που θα παρακολουθεί ό,τι αφορά την ασφάλεια της καγκελαρίου έχει στηθεί στην Κατεχάκη, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει για την Αθήνα θα εποπτεύεται από τους αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, ένστολων και μη, ενώ επίσης αυστηρά θα είναι τα μέτρα γύρω και από την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η γερμανική αποστολή. Υπό αυστηρή επιτήρηση θα βρίσκονται επίσης η γερμανική πρεσβεία, το Ινστιτούτο Γκαίτε και γερμανικές επιχειρήσεις».


http://www.left.gr/upload/9285_1.JPG


(το γράφημα από την εφημερίδα Εθνος)


Διαβάστε σχετικά:

Μέχρι εδώ! Όλοι και όλες στους δρόμους να «υποδεχτούμε» τη Μέρκελ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)