to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 14.12.2016

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Στο όνομα της Ευρώπης οι θυσίες του ελληνικού λαού - Να τις σεβαστούν όλοι (βίντεο)

«Όλα όσα πράττουμε είναι απολύτως μέσα στο πλαίσιο της Συμφωνίας, την οποία εμείς τηρούμε και πρέπει να την τηρήσουν και οι εταίροι μας» τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων


«Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό, που εδώ και επτά χρόνια κάνει πολύ μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης.

Κρατάμε στις πλάτες μας την προσφυγική κρίση.

Έχουμε εφαρμόσει στο όνομα της Ευρώπης, τα τελευταία χρόνια, μια εξαιρετικά σκληρή πολιτική λιτότητας.

Πρέπει να υπάρξει ένας σεβασμός από όλους. Εγώ δεν έχω καμία, αν θέλετε, αμφιβολία διότι όλα όσα πράττουμε είναι απολύτως μέσα στο πλαίσιο της Συμφωνίας, την οποία εμείς τηρούμε και πρέπει να την τηρήσουν και οι εταίροι μας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα έχω τη δυνατότητα το επόμενο διάστημα να συναντήσω αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, για να κουβεντιάσουμε και αυτή την πορεία. Την πορεία προς τη δεύτερη αξιολόγηση, που πιστεύω ότι θα κλείσει το συντομότερο δυνατό.

Αλλά θέλω να επισημάνω ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από κρίσεις ευρωπαϊκές. Στο όνομα της Ευρώπης κάνει θυσίες ο ελληνικός λαός κι αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους.»

Στις παραπάνω επισημάνσεις, προέβη μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου εξήγγειλε την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης που έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, συμπληρώνοντας: «Το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, εμείς το γνωρίζουμε και το φωνάζουμε εδώ και καιρό, είναι ευχής έργο που αρχίζουν να το αναγνωρίζουν και οι εταίροι μας και άρα τους καλούμε να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις της ίδιας της Συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, να προχωρήσουν άμεσα όλα όσα έχουν αποφασιστεί για το βραχυπρόθεσμο κομμάτι του χρέους, αλλά να προχωρήσουν και τα μέτρα που αφορούν το μεσοπρόθεσμο διάστημα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)