to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 29.10.2020

Πολιτική

Οδηγίες κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ΜΜΕ για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ - Σκληρή απάντηση του Αλ. Τσίπρα

«Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την εντολή για επίθεση στο πρόσωπό του από το Μαξίμου.


Το Μαξίμου όχι μόνο υπαγορεύει αλλά γράφει και στην κυριολεξία τα ρεπορτάζ στα φιλοκυβερνητικά μέσα.

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος.
Ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία», σχολιάζει σχετικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. 

«Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά.
Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της  δημοκρατίας.
Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του», καταλήγει.

Στα δυο δημοσιεύματα με το ρεπορτάζ για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βγήκε στη δημοσιότητα και η γραπτή εντολή του Μαξίμου.

Ο συντάκτης φαίνεται ότι μετέφερε με copy paste όλη την ενημέρωση από το Μαξίμου, χωρίς να προσέξει ότι μαζί δημοσίευσε και τις κατευθύνσεις του «διευθυντή» των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ραδιοσταθμών, καναλιών και ιστοσελίδων.

Ψέματα του Πέτσα για το ραβασάκι στα ΜΜΕ

Ο Στέλιος Πέτσας σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά και τη σκληρή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, καταφεύγει σε ψέματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι η γραμμή που δόθηκε στα φιλοκυβερνητικά μέσα είναι όσα είπε δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ωστόσο στο βίντεο με την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική αναφορά.

 
Η δήλωση του Στ. Πέτσα:

«Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν “ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο”. Εξ’ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια.

Γιατί αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις υπεκφυγές και ας απαντήσει ευθέως: Kύριε Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;».

Η συγγνώμη του liberal.gr που εκθέτει τον Πέτσα

Δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι μετέδωσε αυτούσιο το ραβασάκι του Μαξίμου με το οποίο η κυβέρνηση έδινε τη γραμμή για επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ζητά το liberal.gr.

Μία συγγνώμη που εκθέτει τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η γραμμή που δόθηκε στα φιλοκυβερνητικά μέσα είναι όσα είπε δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Έκθετος είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και από το γεγονός ότι το «Πρώτο Θέμα» αναγκάστηκε άρον άρον να διορθώσει τη σχετική ανάρτηση.

Αν λοιπόν ισχύουν όσα λέει ο Στ. Πέτσας, για ποιο λόγο τα δύο φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ άλλαξαν τις αναρτήσεις τους; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας αφήσει λοιπόν τις υπεκφυγές και ας απαντήσει: Είναι πάγια τακτική να δίνει το Μαξίμου εντολές σε ΜΜΕ για προσωπικές επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα;

Ακολουθεί η ανάρτηση του liberal.gr:

«Μια οφειλόμενη συγνώμη

Το liberal.gr μετέφερε λάθος πληροφόρηση ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την στοχοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, κατονομάζοντας ως υπεύθυνο για αυτήν, προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Το liberal.gr  διόρθωσε άμεσα το λάθος και δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ο σκοπός της παραπληροφόρησης. Κατανοούμε τον κ. Τσίπρα καθώς και εμείς υπήρξαμε πολλές φορές θύματα παραπληροφόρησης χωρίς να γίνουν μάλιστα στην συνέχεια οι απαραίτητες διορθώσεις. Ζητούμε συγνώμη από τον κ Τσίπρα και τους αναγνώστες μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)