to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 03.12.2013

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Καταθέτουμε τροπολογία για την προστασία των πολιτών από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που ετοιμάζουν τα διεθνή κοράκια

Την κατάθεση τροπολογίας για την "προστασία των πολιτών από την κερδοσκοπική επίθεση που ετοιμάζουν τα διεθνή κοράκια στη πρώτη κατοικία", προανήγγειλε σήμερα το πρωί ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου:


Εδώ η σχετική τροπολογία 

Τι είπε ο Αλ. Τσίπρας για τους πλειστηριασμούς:

"Το θέμα των πλειστηριασμών δεν λύνεται με συσκέψεις ούτε με παρακλήσεις στην τρόικα, απλά να πάει λίγους μήνες πίσω.

Οι πλειστηριασμοί είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

Και επειδή όσο η κυβέρνηση παίζει αυτό το γνώριμο παιχνιδάκι της δήθεν διαπραγμάτευσης με τη τρόικα, μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων περνά ήδη σε χέρια κερδοσκόπων, εμείς θέλουμε σήμερα να θέσουμε το πραγματικό πρόβλημα και να ζητήσουμε μια ξεκάθαρη και άμεση λύση.

Και λύση δε μπορεί παρά να είναι η νομοθετική πρωτοβουλία άμεσα ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Σας ανακοινώνω, λοιπόν, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκε και καταθέτει σήμερα στη Βουλή τροπολογία- ασπίδα προστασίας των πολιτών από τη κερδοσκοπική επίθεση που ετοιμάζουν τα διεθνή κοράκια στη πρώτη κατοικία. 

Η τροπολογία αυτή έχει δύο σκέλη. 

Το Πρώτο αφορά τη προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014. 

Και το δεύτερο, απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών. 

Και εδώ να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να σταματήσουν το κρυφτούλι με τη τρόικα. 

Η Βουλή δεν πρέπει να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες, οφείλει σήμερα, να τους προστατεύσει από τοκογλύφους και διεθνή funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού."

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)