to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 12.04.2013

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: «Ο Σαμαράς κρύβεται, και οι δυο κομπάρσοι του κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις για τα δελτία των 8»

«Στη χώρα μας οι δημοκρατικοί θεσμοί βρίσκονται σε κίνδυνο, το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και η βουλή διακοσμητικό όργανο», επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας σήμερα στους εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.


Ο Αλ. Τσίπρας, στην αναφορά του στις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε για να αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις που δεν εφαρμόστηκαν και έκτοτε τον βλέπουμε μια φορά το 3μηνο στις πολύ αναγκαίες περιστάσεις. Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αντικατασταθεί από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δυο κομπάρσους που στηρίζουν την κυβέρνησή του και οι οποίοι αλληλοκαλύπτουν και επικαλύπτουν και αλληλεπικαλύπτονται με τον κ. Κεδίκογλου ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι κάνοντας δηλώσεις. Συνήθως το Συμβούλιο των Αρχηγών ορίζεται στις 6 ώστε στις 8 να βγουν και οι δυο, ο ένας μετά τον άλλον με ωραίο φόντο τον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου και να πέσουν και πάνω στα δελτία των ειδήσεων, μη τυχόν και χάσουμε τις βαρυσήμαντες δηλώσεις τους.

 
Αλλά δεν είναι μόνο ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται από τη βουλή, κρύβονται και οι υπουργοί. Οχτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ερώτηση που έχουν καταθέσει για τα κρίσιμα ζητήματα της ψυχικής υγείας περιμένουν 45 μέρες τώρα να πάρουν απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό. Ελπίζω έστω σήμερα να δούμε καμιά από αυτές τις κωμικοτραγικές ανακοινώσεις του κ. Κεδίκογλου για αυτά που σας είπα. Θα είναι κι αυτό μια απάντηση.


Αλλά, βεβαίως, η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι πολύ παραγωγική στο να προωθεί τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σαν αυτές όπως της ασυλίας των τραπεζιτών, που έδωσαν "θαλασσοδάνεια" 200 και πλέον εκατομμυρίων στα κόμματα για να τα κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις και αφίσες με ψεύτικες υποσχέσεις. Εκεί είναι παραγωγική η βουλή».

Αργότερα σήμερα, αναλυτικότερα στοιχεία και βίντεο για την επίσκεψη  του Αλέξη Τσίπρα και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)