to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:28 | 18.01.2015

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας στον Βόλο: Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε (φωτογραφίες)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο υπογράμμισε ότι στις 25 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει αυτοδυναμία «για να ξαναγίνει ο λαός μας αυτοδύναμος», για να μπορέσει η Ελλάδα να πετύχει ισχυρή διαπραγμάτευση - Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι οι πολίτες δεν τσιμπάνε στον τεχνητό τραπεζικό πανικό προβλέποντας ότι οι κυβερνώντες θα τον επαναφέρουν 2 ημέρες πριν από τις εκλογές


Οι βασικοί άξονες της ομιλίας του Αλ.Τσίπρα στον Βόλο:

Για τη διακυβέρνηση μέσω mail

«Η χώρα κατάντησε να κυβερνάται δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Παρέλαβαν κράτος, μας παραδίδουν αποικία χρέους. Και σήμερα πολίτες του Βόλου, θέλουν να πάρουν και τα κλειδιά των σπιτιών μας. Θέλουν να πάρουν ότι απέμεινε από το μισθό και τις συντάξεις. Θέλουν να συνεχίσουν την κατεδάφιση. Το mail Σαμαρά με τις νέες δεσμεύσεις του προς την τρόικα, είναι το κυβερνητικό τους πρόγραμμα. Είναι το νέο μνημόνιο. Είναι το μνημόνιο-καθεστώς. Δηλαδή, μία χώρα που δεν θα έχει δημοκρατία. Ένα κράτος που δεν θα έχει δημόσια περιουσία και πρόνοια. Εργαζόμενοι που δεν θα έχουν  μισθό. Συνταξιούχοι που δεν θα έχουν ΕΚΑΣ και επικουρικές. Αγρότες που δεν θα έχουν ούτε τα μέσα, ούτε τη γη. Νέα γενιά που δεν θα έχει μέλλον. Χώρα που δεν θα έχει περιβάλλον και φυσικό πλούτο.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο! Και εν προκειμένω, λογαριάζουν δίχως να υπολογίζουν την αντίδραση του λαού μας.  Ο κος Σαμαράς θεωρεί τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης, δική του ιδιοκτησία. Θα διαψευστεί όμως οικτρά! Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι βιοτέχνες. Όλοι όσοι λεηλατήθηκαν από τη πιο βάναυση πολιτική της τρόικας, δεν είναι πρόβατα στο μαντρί. Βρέθηκαν στο παρελθόν, ως επί των πλείστων στη κάλπη της ΝΔ, αλλά τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο βήμα. Ενώνουν την οργή αλλά και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έρχονται μαζί μας όχι από ιδεολογία. Έρχονται από ανάγκη. Από ανάγκη για ζωή. Από ανάγκη για ελπίδα. Από ανάγκη για αξιοπρέπεια. Και εμείς τους καλωσορίζουμε, τους κοιτάμε στα μάτια και τους λέμε: Δε θα μετανιώσετε για την επιλογή σας. Εμείς δε θα σας προδώσουμε.  Θα δώσουμε τον τίμιο αγώνα, με γνώμονα το δίκιο του λαού μας. Με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας. Και θα τα καταφέρουμε».

Για την εκστρατεία φόβου και τις πρακτικές μονταζιέρας

«Προσπαθούν τώρα να τρομοκρατήσουν τον λαό. Με πρακτικές μονταζιέρας. Με διαστρέβλωση και βιασμό της πραγματικότητας. Μας εκφοβίζουν με την επικείμενη καταστροφή οι καταστροφείς της κοινωνίας και της οικονομίας. Δεν κάνουν, βέβαια, τίποτε διαφορετικό. Από αυτά που έκαναν, από τον τρόπο που κυβέρνησαν  και έμειναν γαντζωμένοι στην εξουσία πέντε μνημονιακά και σαράντα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Σκέφτονται μάλιστα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναφέρουν αυτό το ψεύτικο πανικό όσο πιο επίσημα μπορούν, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί, το χαρτί της απελπισίας. Αλλά είναι πια αργά! Ο λαός έχει ήδη αποφασίσει. Αλλά κυρίως έχει στρέψει την πλάτη στους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Ο λαός πια τρομοκρατεί τους τρομοκράτες».

Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρώτον.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ γιατί θα το απαλλάξει από την λιτότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει σε όλα αυτά τα διλήμματα τρόμου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο : ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, ευρώ με την κοινωνία όρθια. Με δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Άλλωστε η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που εξαφάνισε το ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.  Εγγυάται τις επιδοτήσεις των αγροτών. Εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά το μόνο που έχει ως στόχο είναι να βάλει και άλλο χέρι στις καταθέσεις, στις συντάξεις, στις επιδοτήσεις.

Τρίτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ  και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι το σύνθημά μας. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει νέους φόρους, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και πλειστηριασμούς στη πρώτη κατοικία.

Τέταρτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται και υπηρετεί το 99% των πολιτών που φορολογούνται, τα φτωχά και μεσαία στρώματα, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Η κυβέρνηση Σαμαρά νοιάζεται για το 1% των υψηλών εισοδημάτων. Και έχει ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι νέα αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από το πρώτο ευρώ.

Πέμπτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής. Εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο. Ο λαός θα καθορίζει τις τύχες αυτού του τόπου και όχι το τρίγωνο εργολάβων της ενημέρωσης, των χρεοκοπημένων τραπεζιτών και των κομμάτων που εξυπηρετούν συμφέροντα. Εγγυάται ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες. Και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν, για αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας.Ενώ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι ασυλία και ατιμωρησία στην διαφθορά και τα συμφέροντα.

Έκτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται την συνέχιση της βαρβαρότητας των μνημονίων, περισσότερη φτώχεια, λιγότερη δημοκρατία.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Βόλο και ολόκληρη τη Θεσσαλία

«Στον τόπο σας πληρώσατε βαρύ τίμημα. Βιώσατε την χρεοκοπία του success story. Αποβιομηχανοποίηση, περιβαλλοντική υποβάθμιση, ανεργία. Αυτός ο τόπος με το τεράστιο ιστορικό κεφάλαιο  στους εργατικούς, συνεταιριστικούς και πολιτισμικούς αγώνες. Με τα πρωτοπόρα εργατικά κέντρα του Βόλου και του Αλμυρού, με το παιδαγωγικό κίνημα.

Με τους υποδειγματικούς -ακόμη και στις μέρες μας -συνεταιρισμούς της Ζαγοράς και  της ΕΒΟΛ. Με το σημαντικό παραγωγικό δυναμικό στον αγροτικό τομέα, στην αλιεία και στη μεταποίηση των τροφίμων, στον κλάδο του μετάλλου, στις νέες τεχνολογίες, στον τουρισμό. Αυτός ο τόπος και αυτό το δυναμικό αυτό ασφυκτιούν. Βιώνουν την χρεοκοπία από τις παράλογες πολιτικές και τη βαρβαρότητα της μνημονιακής λιτότητας, αλλά και από την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού και δημοσίων επενδύσεων.

Στη Μαγνησία υπάρχουν σημαντικές υποδομές. Αυτές  είτε έχουν εγκαταλειφθεί είτε υπο-αξιοποιούνται. Και σε πολλές μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίησή τους, από το εκτροφείο σκανδάλων που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ. Από τη μεριά μας. Με αίσθημα ευθύνης έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση όλης της Θεσσαλίας. Ένα σχέδιο συνεκτικό, για την ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας, με μέριμνα για όλες τις περιοχές. Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση με  δημόσιο έλεγχο του αεροδρόμιου της Αγχιάλου. Για την αναβάθμιση του λιμανιού για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών και παραγωγικών αναγκών σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.  Δεσμευόμαστε για το Θεσσαλικό σιδηροδρομικό δίκτυο με επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης και έναρξη της σύνδεσης με το αεροδρόμιο.

Επενδύουμε στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη του Παγασητικού σε διακριτό τουριστικό προορισμό και την άρση της απομόνωσης των Σποράδων με ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Στον αγρο-διατροφικό τομέα έχουμε εκπονήσει και καταθέτουμε ένα πλήρες σχέδιο για την επίτευξη θετικού ισοζυγίου στο υδατικό δυναμικό. 

Για την ολοκλήρωση του έργου της Κάρλας που θα πρέπει να συνδυαστεί με ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων.

 Εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις επιτυχίας, επικαιροποιώντας και εφαρμόζοντας το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων για τη Θεσσαλία, με την εκπόνηση ειδικών Σχεδίων για το Πήλιο και τις Σποράδες. 

Θεσπίζουμε σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο και μηχανισμούς στήριξης για τις ομάδες παραγωγών και σύγχρονους συνεταιρισμούς με ενισχυμένο ρόλο σε όλη την αλυσίδα αξίας. 

Αναβαθμίζουμε τις τεχνολογικές δραστηριότητες και υποδομές και τη σύνδεση με την εφαρμοσμένη έρευνα. 

Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε στοχευόμενα την ανάπτυξη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων στο μέταλλο, τη συσκευασία, τις νέες τεχνολογίες με την ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού τομέα και  των ανανεώσιμών πηγών ενέργειας. 

Στο νέο μοντέλο ανάπτυξης ενισχύουμε την τοπικά προστιθέμενη αξία και στοχεύουμε στην αύξηση του εισοδήματος στην ύπαιθρο, με την καθετοποίηση της παραγωγής, τη  σύνδεση με τον τουρισμό και την παραγωγή ενέργειας με ΑΠΕ. 

Επιδιώκουμε την επιστροφή των νέων στον τόπο τους με επένδυση στις υποδομές υγείας και παιδείας.Ο Βόλος και οι άλλες Θεσσαλικές πρωτεύουσες έχουν την τύχη να φιλοξενούν ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας. Δεν θα αφήσουμε αυτή την επένδυση στην τύχη της. 

Η ανάπτυξη των Πανεπιστημίων και της Έρευνας αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες στο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όχι ως αυτοσκοπός, αλλά ως μέσο υπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών και της κοινωνικής προόδου.Για την Θεσσαλία της αγροτιάς δεσμευόμαστε για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Για μια Θεσσαλία με ισόρροπη πολύ-πολική ανάπτυξη με διακριτές τοπικές ταυτότητες. Διότι μόνο έτσι θα παραχθεί πραγματικό τοπικά προστιθέμενο προϊόν και θα δημιουργηθεί πλούτος και ευημερία.

Θέτουμε, τέλος, ως προτεραιότητα το περιφερειακό Σχέδιο Μετάβασης σε Βιώσιμη Γεωργία προσαρμοσμένη στην οικονομία των αναγκών στηριγμένη στη μικρομεσαία οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση και τη συνεταιριστική δράση.

«Είμαστε με το 99% της κοινωνίας»

«Για αυτό στις 25 Γενάρη ζητάμε αυτοδυναμία για να ξαναγίνει ο λαός μας αυτοδύναμος. Δε ζητάμε απο αλαζονεία. Ζητάμε από γνώση και ευθύνη. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή και σταθερή Ελλάδα. Ισχυρή κυβέρνηση και πανίσχυρος λαός σημαίνει ισχυρή διαπραγμάτευση.

Είμαστε μισό βήμα μακριά. Μισό βήμα από την νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Μισό βήμα από την αυτοδυναμία. Μισό βήμα απο τη δικαιοσύνη. Την Αξιοπρέπεια. Απο τηνΑσφάλεια για την τρίτη ηλικία.  Που δικαιούται να ζήσει χωρίς φόβο για το αν θα μείνει απροστάτευτη, Χωρίς φόβο για τα γεράματα χωρίς φόβο το μέλλον των παιδιών της. Σας καλώ στις 25 Γενάρη να ολοκληρώσουμε αυτό το βήμα προς την ελπίδα. Είναι στο χέρι σας!

Σας καλώ στις 25 Γενάρη να ψηφίσετε και για τους 100.000 18άρηδες που τους απαγόρευσαν την πρόσβαση στις κάλπες. Να ψηφίσετε για τα τους νέους και τις νέες που μετανάστευσαν. Να ψηφίσετε και για αυτούς που δεν έχουν τα μέσα να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους να ψηφίσουν. Να ψηφίσετε για αυτούς που θέλουν:

Να δουλέψουν

Να σπουδάσουν

Να δημιουργήσουν

Για αυτούς που θέλουν ελευθερία, ισότητα, 

Για αυτούς που θέλουν δικαίωμα στην ζωή, όχι στην επιβίωση.

Είμαστε με το 99% της κοινωνίας. 

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας

Θα νικήσουμε!».

(βίντεο από την κατάμεστη αίθουσα πριν ξεκινήσει η ομιλία)

 (όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ)

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Πολίτες του Βόλου

Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Πέντε χρόνια καταστροφής και φόβου.

Πέντε χρόνια αβεβαιότητας.

Πέντε χρόνια υποτέλειας και αναξιοπρέπειας,

φτάνουν στο τέλος τους.

Έξι  και σήμερα!

Και όπως είπε ο αγαπημένος μας Μανόλης Γλέζος, αυτό το λαμπρό σύμβολο αγώνα, η ζωντανή ιστορία της αριστεράς :

«ακούτε αυτόν τον θόρυβο;»

«η ιστορία χτυπά την πόρτα!».

Λίγες μέρες ακόμα.

Ένα βήμα ακόμα.

Και ο λαός θα γράψει ιστορία.

Η δύναμη που αφαιρέθηκε από το λαό μας, ήρθε η ώρα να την ξαναπάρει πίσω.

Πριν πέντε χρόνια το πιο διεφθαρμένο, πελατειακό και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας.

Επί πέντε χρόνια δεν δίστασαν

να φορτώσουν σε ένα ολόκληρο λαό τα χρέη των τραπεζών.

Να κλέψουν εισοδήματα και συντάξεις.

Την ίδια μας την ζωή.

Φόρτωσαν στον κόσμο της εργασίας τα χρέη 100 οικογενειών.

Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία.

Έχτισαν ένα κράτος έκτακτης ανάγκης

και αντικατέστησαν το Σύνταγμα με τα Μνημόνια της λιτότητας και της βαρβαρότητας.

Κυβέρνησαν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατεπείγοντα νομοσχέδια και τροπολογίες φωτογραφικές.

Η χώρα κατάντησε να κυβερνάται δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Παρέλαβαν κράτος, μας παραδίδουν αποικία χρέους.

Και σήμερα πολίτες του Βόλου,

θέλουν να πάρουν και τα κλειδιά των σπιτιών μας.

Θέλουν να πάρουν ότι απέμεινε από το μισθό και τις συντάξεις.

Θέλουν να συνεχίσουν την κατεδάφιση.

Το mail Σαμαρά με τις νέες δεσμεύσεις του προς την τρόικα,

είναι το κυβερνητικό τους πρόγραμμα.

Είναι το νέο μνημόνιο.

Είναι το μνημόνιο-καθεστώς.

Δηλαδή, μία χώρα που δεν θα έχει δημοκρατία.

Ένα κράτος που δεν θα έχει δημόσια περιουσία και πρόνοια.

Εργαζόμενοι που δεν θα έχουν  μισθό.

Συνταξιούχοι που δεν θα έχουν ΕΚΑΣ και επικουρικές.

Αγρότες που δεν θα έχουν ούτε τα μέσα, ούτε τη γη.

Νέα γενιά που δεν θα έχει μέλλον.

Χώρα που δεν θα έχει περιβάλλον και φυσικό πλούτο.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο!

Και εν προκειμένω, λογαριάζουν δίχως να υπολογίζουν την αντίδραση του λαού μας.

Ο κος Σαμαράς θεωρεί τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης, δική του ιδιοκτησία.

Θα διαψευστεί όμως οικτρά!

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι βιοτέχνες.

Όλοι όσοι λεηλατήθηκαν από τη πιο βάναυση πολιτική της τρόικας, δεν είναι πρόβατα στο μαντρί.

Βρέθηκαν στο παρελθόν, ως επί των πλείστων στη κάλπη της ΝΔ, αλλά τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Ενώνουν την οργή αλλά και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον, με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχονται μαζί μας όχι από ιδεολογία.

Έρχονται από ανάγκη.

Από ανάγκη για ζωή.

Από ανάγκη για ελπίδα.

Από ανάγκη για αξιοπρέπεια.

Και εμείς τους καλωσορίζουμε, τους κοιτάμε στα μάτια και τους λέμε: Δε θα μετανιώσετε για την επιλογή σας. Εμείς δε θα σας προδώσουμε.

Θα δώσουμε τον τίμιο αγώνα, με γνώμονα το δίκιο του λαού μας.

Με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας.

Και θα τα καταφέρουμε.


 

Φίλες και φίλοι.

Πολίτες του Βόλου

Λένε πολλοί, ότι σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη συγκρούονται δύο κόσμοι.

Και έχουν δίκιο.

Δεν υπάρχει καλύτερη φωτογραφική αντίστιξη αυτών των δύο κόσμων, απο ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας που είδα προχθές να αντιπαραθέτει απο τη μια μεριά τον κο Σαμαρά αγκαλιά με τον Ισπανό ομόλογό του κο Ραχόι.

Και απο την άλλη ένα στιγμιότυπο απο το ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος PODEMOS της Ισπανίας, όπου συμμετείχα προσκελημένος του ηγέτη του Πάμπλο Ιγκλέσιας.   

Αυτοί είναι οι δυο κόσμοι που συγκρούονται σήμερα στην Ευρώπη

Απο τη μια το κίνημα της ελπίδας για τους λαούς του Νότου που ακούμπανε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο PODEMOS.

Και απο την άλλη στους ηγέτες που προπαγανδίσουν στον Ευρψπαικό Νότο τη πολιτική της κυρίας Μέρκελ.

Τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Ραχόι.

Τον κύριο Ραχόι, δηλαδή τον πρωθυπουργό των πλειστηριασμών και των εξώσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που απελευθέρωσε τους πλειστηριασμούς από 1η Ιανουαρίου, μαζί με τον Ισπανό πρωθυπουργό των χιλιάδων καθημερινών εξώσεων.

Σαμαράς και Ραχόι.

Και οι δύο μαζί, 50% επίσημη ανεργία.

Καθένας, όμως, έχει τους συμμάχους που του αξίζουν.

Εμείς είμαστε μαζί με ένα κίνημα άμεσης δημοκρατίας, ριζοσπαστικό, που βάζει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη.

Με μία δύναμη πραγματικά ευρωπαϊκή.

Ο κύριος Σαμαράς με τον πρωθυπουργό των σκανδάλων και των πληστηριασμών.

PODEMOS, όμως, σημαίνει ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Και είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι μπορούμε.

Μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη.

Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές της λιτότητας.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί θα είναι η αρχή του τέλους της λιτότητας και των μνημονίων.

Και ακόμα πιο βαθιά μου πεποίθηση

είναι ότι θα τα καταφέρουμε !

Με τον λαό δίπλα μας,

μπροστάρη σε μία από τις πιο όμορφες

τις πιο ιστορικές

και συγκλονιστικές μάχες που έχουν δοθεί.

Φίλες και φίλοι.

Το καθεστώς που καταρρέει

Το καθεστώς του τριγώνου της διαπλοκής που κυβέρνησε 40 χρόνια αυτόν τον τόπο

έχει πια μείνει με μόνο του όπλο

τον φόβο και την τρομοκρατία.

Αυτοί που είναι σε πανικό

Προσπαθούν τώρα να τρομοκρατήσουν τον λαό.

Με πρακτικές μονταζιέρας.

Με διαστρέβλωση και βιασμό της πραγματικότητας.

Μας εκφοβίζουν με την επικείμενη καταστροφή

οι καταστροφείς της κοινωνίας και της οικονομίας.

Δεν κάνουν, βέβαια, τίποτε διαφορετικό

Από αυτά που έκαναν,

από τον τρόπο που κυβέρνησαν

και έμειναν γαντζωμένοι στην εξουσία

πέντε μνημονιακά και σαράντα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Τους απαντούμε.

Καθαρές κουβέντες.

Πρώτον.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ γιατί θα το απαλλάξει από την λιτότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει σε όλα αυτά τα διλήμματα τρόμου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο : ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, ευρώ με την κοινωνία όρθια.

Με δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.

Άλλωστε η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή

που εξαφάνισε το ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων.

Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.

Εγγυάται τις επιδοτήσεις των αγροτών. Εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις.

Η κυβέρνηση Σαμαρά το μόνο που έχει ως στόχο

είναι να βάλει και άλλο χέρι στις καταθέσεις, στις συντάξεις, στις επιδοτήσεις.

Τρίτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ  και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι το σύνθημά μας.

Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει νέους φόρους, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και πλειστηριασμούς στη πρώτη κατοικία.

Τέταρτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται και υπηρετεί το 99% των πολιτών που φορολογούνται, τα φτωχά και μεσαία στρώματα, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Η κυβέρνηση Σαμαρά νοιάζεται για το 1% των υψηλών εισοδημάτων.

Και έχει ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι νέα αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από το πρώτο ευρώ.

Πέμπτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής.

Εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο.

Ο λαός θα καθορίζει τις τύχες αυτού του τόπου

και όχι το τρίγωνο εργολάβων της ενημέρωσης, των χρεοκοπημένων τραπεζιτών και των κομμάτων που εξυπηρετούν συμφέροντα.

Εγγυάται ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες.

Και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν, για αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Ενώ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι ασυλία και ατιμωρησία στην διαφθορά και τα συμφέροντα.

Έκτον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται την συνέχιση της βαρβαρότητας των μνημονίων,

περισσότερη φτώχεια,

λιγότερη δημοκρατία.

Φίλες και φίλοι,

Πολίτες του Βόλου

Το σύστημα που πεθαίνει,

αυτό που έλυνε και έδενε δεκαετίες,

που έφτιαχνε συστήματα εξουσίας  και τζάκια,

που προπαγάνδιζε από τις τηλεοπτικές οθόνες, που διασπούσε και εξαγόραζε,

ξέρει ότι εμάς δεν θα μας βάλει στο τσεπάκι του.

Για αυτό και κατέφυγε στην τρομοκρατία του GREXIT,

του bankrun,

του χρέους που δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο,

παρά να το πληρώνεις στον αιώνα τον άπαντα.

Αυτήν την προπαγάνδα, όμως, αυτό το ρεσιτάλ κινδυνολογίας,

το τελείωσε η ίδια η Ευρώπη.

Τράβηξαν το χαλί της τρομοκρατίας οι ίδιοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έμειναν μόνο κάτι οίκοι αξιολόγησης να στηρίξουν τους λύκους.

Έμεινε μόνο ο κ. Σόιμπλε

και ένας άθλιος τεχνητός τραπεζικός πανικός.

Σκέφτονται μάλιστα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναφέρουν αυτό το ψεύτικο πανικό όσο πιο επίσημα μπορούν, δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί, το χαρτί της απελπισίας.

Αλλά είναι πια αργά!

Ο λαός έχει ήδη αποφασίσει.

Αλλά κυρίως

έχει στρέψει την πλάτη στους εκβιαστές και τους τρομοκράτες.

Ο λαός πια τρομοκρατεί τους τρομοκράτες.

Για αυτό και το καθεστώς Σαμαρά καταφεύγει τώρα σε κατηγορίες για «παροχολογία», για «λαϊκισμό», για επιστροφή σε παλιές εποχές.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όμως,

δεν είναι ούτε λαϊκισμός, ούτε παροχές.

Είναι το δικό μας χρέος.

Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε.

Το χρέος της ανατροπής αυτής της εφιαλτικής κατάστασης

και της αλληλεγγύης σε όσους έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα.

Στους πολίτες που υποφέρουν μέσα στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Γιατί είναι χρέος μας :

Το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.

Το επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.

Η δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

Η δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.

H επιδότηση στέγασης σε 25.000 οικογένειες.

Η 13η  σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.

Η κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.

Η κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.

Είναι χρέος μας

να σπάσουμε τα δεσμά της λιτότητας.

Για να απελευθερωθεί η οικονομία και να αναπνεύσει η κοινωνία.

Για να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγική διαδικασία σε νέες υγιείς βάσεις.

Είναι χρέος μας  να τερματίσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας που πνίγει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας.

Για να μην αναγκάζονται οι νέοι μας να φεύγουν στο εξωτερικό.

Για να ανοίξουν δουλειές.

Για αυτό και προτείνουμε :

Κατώτατος μισθός στα €751.

Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και του εργατικού δικαίου.

Κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις.

Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μα πάνω από όλα χρέος μας είναι

η εμβάθυνση και η διεύρυνση της δημοκρατίας,

η αποκατάσταση της  απόλυτης διαφάνειας,

η δημιουργία αμφίδρομων δεσμών μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας,

η αναβάθμιση της Βουλής.

Πολίτες του Βόλου

Στον τόπο σας πληρώσατε βαρύ τίμημα.

Βιώσατε την χρεοκοπία του success story.

Αποβιομηχανοποίηση, περιβαλλοντική υποβάθμιση, ανεργία.

Αυτός ο τόπος με το τεράστιο ιστορικό κεφάλαιο

στους εργατικούς, συνεταιριστικούς και πολιτισμικούς αγώνες.

Με τα πρωτοπόρα εργατικά κέντρα του Βόλου και του Αλμυρού,

με το παιδαγωγικό κίνημα.

Με τους υποδειγματικούς -ακόμη και στις μέρες μας -συνεταιρισμούς της Ζαγοράς και  της ΕΒΟΛ .

Με το σημαντικό παραγωγικό δυναμικό στον αγροτικό τομέα, στην αλιεία και στη μεταποίηση των τροφίμων,

στον κλάδο του μετάλλου, στις νέες τεχνολογίες, στον τουρισμό.

Αυτός ο τόπος και αυτό το δυναμικό αυτό ασφυκτιούν.

Βιώνουν την χρεοκοπία από τις παράλογες πολιτικές

και τη βαρβαρότητα της μνημονιακής λιτότητας,

αλλά και από την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού και δημοσίων επενδύσεων.

Στη Μαγνησία υπάρχουν σημαντικές υποδομές.

Αυτές  είτε έχουν εγκαταλειφθεί είτε υπο-αξιοποιούνται.

Και σε πολλές μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίησή τους, από το εκτροφείο σκανδάλων που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ.

Από τη μεριά μας

Με αίσθημα ευθύνης έχουμε καταθέσει την πρότασή μας

για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση όλης της Θεσσαλίας.

Ένα σχέδιο συνεκτικό, για την ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας, με μέριμνα για όλες τις περιοχές.

Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση με  δημόσιο έλεγχο του αεροδρόμιου της Αγχιάλου.

Για την αναβάθμιση του λιμανιού για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών και παραγωγικών αναγκών σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Δεσμευόμαστε για το Θεσσαλικό σιδηροδρομικό δίκτυο

με επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης και έναρξη της σύνδεσης με το αεροδρόμιο.

Επενδύουμε στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος,

την ανάδειξη του Παγασητικού σε διακριτό τουριστικό προορισμό και την άρση της απομόνωσης των Σποράδων με ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Στον αγρο-διατροφικό τομέα έχουμε εκπονήσει και καταθέτουμε ένα πλήρες σχέδιο για την επίτευξη θετικού ισοζυγίου στο υδατικό δυναμικό.

Για την ολοκλήρωση του έργου της Κάρλας που θα πρέπει να συνδυαστεί με ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων.

Εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις επιτυχίας, επικαιροποιώντας και εφαρμόζοντας το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων για τη Θεσσαλία,

με την εκπόνηση ειδικών Σχεδίων για το Πήλιο και τις Σποράδες.

Θεσπίζουμε σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο και μηχανισμούς στήριξης για τις ομάδες παραγωγών

και σύγχρονους συνεταιρισμούς με ενισχυμένο ρόλο σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Αναβαθμίζουμε τις τεχνολογικές δραστηριότητες και υποδομές και τη σύνδεση με την εφαρμοσμένη έρευνα.

Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε στοχευόμενα την ανάπτυξη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων στο μέταλλο, τη συσκευασία, τις νέες τεχνολογίες

με την ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού τομέα και  των ανανεώσιμών πηγών ενέργειας.

Στο νέο μοντέλο ανάπτυξης ενισχύουμε την τοπικά προστιθέμενη αξία και στοχεύουμε στην αύξηση του εισοδήματος στην ύπαιθρο,

με την καθετοποίηση της παραγωγής,

τη  σύνδεση με τον τουρισμό και την παραγωγή ενέργειας με ΑΠΕ

Επιδιώκουμε την επιστροφή των νέων στον τόπο τους με επένδυση στις υποδομές υγείας και παιδείας.

Ο Βόλος και οι άλλες Θεσσαλικές πρωτεύουσες έχουν την τύχη να φιλοξενούν ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας.

Δεν θα αφήσουμε αυτή την επένδυση στην τύχη της.

Η ανάπτυξη των Πανεπιστημίων και της Έρευνας αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες στο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι ως αυτοσκοπός, αλλά ως μέσο υπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών και της κοινωνικής προόδου.

Για την Θεσσαλία της αγροτιάς

δεσμευόμαστε για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Για μια Θεσσαλία με ισόρροπη πολύ-πολική ανάπτυξη με διακριτές τοπικές ταυτότητες.

Διότι μόνο έτσι θα παραχθεί πραγματικό τοπικά προστιθέμενο προϊόν και θα δημιουργηθεί πλούτος και ευημερία.

Θέτουμε, τέλος, ως προτεραιότητα

το περιφερειακό Σχέδιο Μετάβασης σε Βιώσιμη Γεωργία προσαρμοσμένη στην οικονομία των αναγκών

στηριγμένη στη μικρομεσαία οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση και τη συνεταιριστική δράση.

Φίλες και φίλοι.

Πολίτες της Θεσσαλίας.

Σιγά οι μάσκες σιγά πέφτουν.

Γίνονται τα αποκαλυπτήρια.

Ο κ. Σουλτς είπε προχθές δημόσια, αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος.

«Είναι απαράδεκτα τα μέτρα λιτότητας», είπε.

Προχώρησε, όμως και λίγο παραπάνω.

Αποκάλυψε ότι ήταν «αποκλειστική επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων».

Η Νέα Δημοκρατία των 20 ανακοινώσεων την ημέρα, δεν έβγαλε άχνα.

Αλλά δεν ήταν μόνο η δήλωση του κου Σουλτς.

Ο κ. Μοσκοβισί με μία μόνο απάντηση έδειξε πως κατάντησαν αυτόν τον τόπο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Μη εφαρμοστέα τα ανθρώπινα δικαιώματα λόγω μνημονίου», είπε.

Κουβέντα η Νέα Δημοκρατία της μονταζιέρας και της υποτέλειας.

Και προχθές, αποκαλύφθηκαν οι συνομιλίες τριτοκλασάτων υπαλλήλων της τρόικας με υπουργούς της κυβέρνησης

για το πώς θα παρακάμψουν την Βουλή για να απολύσουν ομαδικά,

πως δεν θα έχουν πολιτικό κόστος,

πως παραθεσμικά κέντρα θα επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Σιγήν ιχθύος και πάλι, από την λαλίστατη Νέα Δημοκρατία.

Αλλά κυρίως σιγήν ιχθύος από τον τελευταίο σύμμαχο της κυβέρνησης της εκτροπής.

Τα ΜΜΕ, που δεν χάνουν ευκαιρία να μας πληροφορήσουν αν είπε κάτι κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,

Αν παρέληψε κανένα και,

Αν έκανε κανένα ορθογραφικό λάθος,

συνήθως ξεχνούν να μας ενημερώσουν για τις πραγματικές ειδήσεις,

που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο

της συμμαχίας νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών.

Που έχουν όμως μόνον 7 μέρες ακόμα στην εξουσία.

Η αλήθεια, όμως, πολίτες του Βόλου, είναι αμείλικτη.

Υπουργεία και Έλληνες υπουργοί ήταν για χρόνια

μαριονέτες τροικανών αξιωματούχων.

Κατάργησαν Σύνταγμα και νόμους,

πρόσβαλλαν όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς,

κατάντησαν τους βουλευτές γλάστρες,

για να διεκπεραιώσουν σαν καλοί υπάλληλοι

τις εντολές της τρόικας.

Αυτός ήταν ο σωτήρας κ. Σαμαράς.

Αυτός με περίσσιο θράσος τώρα ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού, για να τον ξανασώσει.

Ε, όχι!

Φτάνει τόσο σώσιμο!

Και εδώ θέλω να απευθυνθώ αποκλειστικά στον συντηρητικό ψηφοφόρο που έχει τη γνώση και την ευαισθησία να καταλάβει τι παίχτηκε πίσω από την πλάτη του.

Απευθύνομαι στους πολίτες που το 2012 ψήφισαν τη Ν.Δ.

είτε προσδοκώντας μια διαπραγμάτευση,

είτε γιατί φοβήθηκαν μήπως η χώρα οδηγηθεί σε περιπέτειες εκτός Ευρώπης όπως τους έλεγαν.

Τους στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα :

Δώστε μας τη δύναμη κι ελάτε μαζί μας

να διεκδικήσουμε πραγματικά μια καλύτερη λύση για την πατρίδα μας, μέσα στην ευρωζώνη.

Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε πράξη την κοινωνική ευαισθησία που δεν είναι μονοπώλιο κανενός.

Ας κάνουμε μαζί μια νέα αρχή.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

όχι μόνο δεν είναι κίνδυνος ,

είναι μια πραγματική ελπίδα για μια νέα πορεία ,

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα η πιο ασφαλής επιλογή ότι δε θα συνεχιστεί το δράμα για το λαό μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα, η ισχυρότερη επιλογή για τη σταθερότητα της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν εκπροσωπεί απλά μια παράταξη της αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί και υπερασπίζεται τις αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Υπερασπίζεται τη δημοκρατία.

Φέρνει  την ελπίδα.

Εγγυάται την αξιοπρέπεια.

Για αυτό στις 25 Γενάρη ζητάμε αυτοδυναμία για να ξαναγίνει ο λαός μας αυτοδύναμος.

Δε ζητάμε απο αλαζονεία.

Ζητάμε από γνώση και ευθύνη.

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή και σταθερή Ελλάδα.

Ισχυρή κυβέρνηση και πανίσχυρος λαός

σημαίνει ισχυρή διαπραγμάτευση.

Είμαστε μισό βήμα μακριά.

Μισό βήμα από την νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Μισό βήμα από την αυτοδυναμία.

Μισό βήμα απο τη δικαιοσύνη.

Την Αξιοπρέπεια.

Απο τηνΑσφάλεια για την τρίτη ηλικία.

Που δικαιούται να ζήσει χωρίς φόβο για το αν θα μείνει απροστάτευτη,

Χωρίς φόβο για τα γεράματα

χωρίς φόβο το μέλλον των παιδιών της.

Σας καλώ στις 25 Γενάρη να ολοκληρώσουμε αυτό το βήμα προς την ελπίδα.

Είναι στο χέρι σας!

Σας καλώ στις 25 Γενάρη να ψηφίσετε και για τους 100.000 18άρηδες που τους απαγόρευσαν την πρόσβαση στις κάλπες.

Να ψηφίσετε για τα τους νέους και τις νέες που μετανάστευσαν.

Να ψηφίσετε και για αυτούς που δεν έχουν τα μέσα να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους να ψηφίσουν.

Να ψηφίσετε για αυτούς που θέλουν

Να δουλέψουν

Να σπουδάσουν

Να δημιουργήσουν

Για αυτούς που θέλουν ελευθερία, ισότητα,

Για αυτούς που θέλουν δικαίωμα στην ζωή, όχι στην επιβίωση.


 

Είμαστε με το 99% της κοινωνίας.

Έχουμε το δίκιο ε το μέρος μας

Θα νικήσουμε!

Η Ελλάδα προχωράει.

Η Ευρώπη αλλάζει.

Είναι στο χέρι μας!

ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!









 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)