to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 21.10.2019

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας από τις Μουρνιές Χανίων: Διαψεύστηκαν και οι τρεις βασικοί άξονες της προεκλογικής προπαγάνδας της ΝΔ (βίντεο)

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο για να μάθουμε από τα λάθη μας και να ακούσουμε όλες και όλους εσάς. Να ακούσουμε την κριτική σας, τις παρατηρήσεις σας, τις αγωνίες σας και να τις μετουσιώσουμε σε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης για την προοδευτική Ελλάδα της επόμενης μέρας τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τις Μουρνιές Χανίων κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους πολίτες.


Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο για να μάθουμε από τα λάθη μας και να ακούσουμε όλες και όλους εσάς. Να ακούσουμε την κριτική σας, τις παρατηρήσεις σας, τις αγωνίες σας και να τις μετουσιώσουμε σε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης για την προοδευτική Ελλάδα της επόμενης μέρας τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τις Μουρνιές Χανίων κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους πολίτες.

Στην συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε «θα πρέπει να σχεδιάσουμε τις μεγάλες τομές και αλλαγές που δεν είχαμε το χρόνο και την δυνατότητα στην πρώτη φάση και αυτό θέλει δουλειά, προετοιμασία, υπομονή και επιμονή».

Για την σημερινή κυβέρνηση επισήμανε ότι «γνωρίζω και γνωρίζετε ότι οι προσδοκίες που δημιούργησαν στον ελληνικό λαό αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα ήταν υψηλές, προσδοκίες που ήδη διαψεύδονται. Υποσχέθηκαν 4 % ανάπτυξη προσαρμόστηκαν στο 2,8% και αυτό για να τους βγουν τα νούμερα σε έναν προϋπολογισμό που τον κατάρτισαν ανάποδα. Πρώτα είδαν πόσα τους λείπουν και μετά διαμόρφωσαν την προβλεπόμενη ανάπτυξη και έσοδα, και αν δεν τους βγει ξέρουμε ποιοι θα την πληρώσουν οι συνήθως ύποπτοι. Αυτούς που εμείς καταφέραμε να στηρίξουμε.

Υποσχέθηκαν στήριξη της μεσαίας τάξης δυστυχώς και αυτός ο προϋπολογισμός βλέπουμε ότι δεν δίνει ανάσα και προοπτική στην λεγόμενη μεσαία τάξη. Οι ελαφρύνσεις είναι στοχευμένες στις μεγάλες επιχειρήσεις αυτές που έχουν πολύ μεγάλα κέρδη, αλλά στη μεσαία τάξη η ελαφρύνσεις είναι ελάχιστες.

Διαψεύστηκαν όμως και τρεις βασικοί άξονες της προεκλογικής προπαγάνδας τους. Η πρώτη αφορούσε την άθλια κριτική που μας έκαναν για το Μακεδονικό και το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, που ενώ βρισκόντουσαν μαζί με ακραίους στις διαδηλώσεις λέγοντας ότι η συμφωνία είναι επιζήμια, την επόμενη μέρα βγήκαν να πουν ότι είναι μια συμφωνία που θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν.

Δεύτερον, διαψεύστηκε η προπαγάνδα τους όταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ, είπε ότι το Μάτι δεν έφταιγε η κυβέρνηση αλλά η κλιματική αλλαγή. 

Τρίτον, ήταν η κριτική ότι δήθεν εμείς ανοίξαμε τα σύνορα και ήρθαν οι πρόσφυγες. Όταν ήρθαν παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για γεωπολιτικό ζήτημα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)