to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 18.09.2015

Πολιτική

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Όχι στην αποχή, κρατάμε την ελπίδα ζωντανή, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στο real fm και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Τζιομπάνογλου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α΄Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος στους πολίτες που σκέφτονται να απέχουν από την εκλογική διαδικασία υπογράμμισε: Η αποχή είναι βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ, είναι κρυφός της πόθος. Η αποχή στρώνει το έδαφος για την επιστροφή της πιο ρεβανσιστικής και εκδικητικής δεξιάς. Μη τους κάνετε τη χάρη. Κρατήστε την ελπίδα ζωντανή, κρατήστε ανοιχτή την προοπτική. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ


Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του τόνισε ότι στην εφαρμογή του  μνημονίου υπάρχουν ορατές διαφορές με τη ΝΔ:

·         Η εξοικονόμηση 20 δις φόρων που ΔΕΝ θα μπουν λόγω των χαμηλών πρωτογενών  πλεονασμάτων που εξασφαλίστηκαν.

·        Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα. «Την ίδια ώρα που το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ΚΛΕΙΝΩ- ΑΠΟΛΥΩ-ΜΑΥΡΟ. Πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη γαργαλάνε τα αντανακλαστικά του κοινωνικού αυτοματισμού και λένε ότι ενδιαφέρεστε μόνο για το δημόσιο τομέα. Για να θυμηθούμε εδώ στη Θεσσαλονίκη, πότε έκλεισα το εργοστάσιο της Siemens, πότε έκλεισε το εργοστάσιο της  coca cola, πότε έκλεισαν οι μικρομεσαίες βιοτεχνίες στον Εύοσμο και στο Κορδελιό; Όλα τα παραπάνω φέρουν την υπογραφή της ΝΔ που¨, κατά τα άλλα, αγαπά τον ιδιωτικό τομέα».

·         Η βιωσιμότητα του χρέους. «Αυτοί λένε είναι βιώσιμο εμείς διαπραγματευόμαστε την μείωση του».

·        Τα κόκκινα δάνεια. «Εμείς κατοχυρώσαμε  την πρώτη κατοικία. Θυμάστε την δήλωση Βαρβιτσιώτη «όποιος δεν έχει να πληρώσει το δάνειό του, να πουλήσει το σπίτι του».

·        Εργασιακές σχέσεις- Συλλογικές συμβάσεις. «Αυτές κατοχυρώνονται και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για να μην βιώνουν οι εργαζόμενοι συνθήκες γαλέρας».

·        Το ταμείο αξιοποίησης και όχι ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, (βλ. λιμάνι Θεσσαλονίκης όπου υπάρχει  η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα με την παράλληλη ενεργοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων).

   Αναφερόμενος  στον ιδιωτικό τομέα τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον ιδιώτη επιχειρηματία, ο οποίος είναι συνεπής  στις υποχρεώσεις του απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία, απέναντι στις τράπεζες και σέβεται τους εργαζόμενους του.  Λέμε Όχι  στο αρνητικό μοντέλο του επιχειρηματία: τα λεφτά στην Ελβετία, τα σπίτια σε  offshore, τα χρέη του εργοστασίου στο άρθρο 99».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)