to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:08 | 13.10.2015

Διεθνή

To Αλ Νούσρα καλεί τους Καυκάσιους ισλαμιστές να σκοτώσουν Ρώσους στη Ρωσία

Tο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, Μέτωπο Αλ Νούσρα, κάλεσε τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν δολοφονικές επιθέσεις στη Ρωσία, η πολεμική αεροπορία της οποίας διεξάγει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των ανταρτών, μετά την έναρξη των επιχειρήσεών της στη χώρα.



Επικήρυξε με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα, ο Αμπού Μοχάμαντ Αλ Τζολάνι, προέβλεψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στη Συρία.

«Ο πόλεμος στη Συρία θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες που υπέστησαν στο Αφγανιστάν. Θα τους διαλύσουμε, Θεού θέλοντος, στο κατώφλι της Συρίας».

«Καλώ τους μουτζαχεντίν (ισλαμιστές μαχητές) του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν τον λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώσει τους πολίτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους πολίτες της Ρωσίας, εάν η Ρωσία σκοτώσει τους στρατιώτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους δικούς τους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Μετώπου Αλ Νούσρα κάλεσε τους αντάρτες να επιτεθούν εναντίον των χωριών αλαουϊτών, της σιιτικής θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Συρίας και προσέφερε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ σε όποιον σκοτώσει τον κ. Άσαντ, αλλά και 2 εκατομμύρια ευρώ σε όποιον δολοφονήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα, οι μαχητές της οποίας πολεμούν στο πλευρό των συριακών δυνάμεων.

«Για πόσον ακόμα καιρό το αίμα των μουσουλμάνων θα ρέει για έναν άνδρα που λατρεύει την εξουσία του; Για πόσο καιρό οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να περιμένουν για να ανακτήσουν τα δικαιώματά τους;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο Αλ Τζουλάνι διευκρίνισε ότι το ποσό της επικήρυξης θα καταβληθεί ακόμα και στην περίπτωση που τον Άσαντ σκοτώσει κάποιος συγγενής του και διαβεβαίωσε ότι το Αλ Νoύσρα θα προστατεύσει τον φονιά και την οικογένειά του.

(naftemporiki.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)