to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:22 | 06.03.2020

Αθλητισμός

Αλ. Νικολαΐδης για το bullying: Η λεκτική και σωματική βία έγινε ξαφνικά αθώο και νόμιμο παιχνίδι

«Πόσο υποκριτικά θα συμφωνήσουν αρκετοί γονείς, ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι κάτι απαράδεκτο, αλλά όταν πρόκειται για προσφυγόπουλα συμμαθητές μας, εκεί το θέμα αλλάζει. Εκεί "δικαιούνται" να φωνάξουν», σημειώνει ο Ολυμπιονίκης του Ταε-κβο-ντο


«Σήμερα πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, τι λόγια να βρεις για να συμβουλεύσεις τους γονείς που έχουν ποτίσει με μίσος τα παιδιά τους για κάθε τι ξένο και διαφορετικό;», σχολιάζει ο Ολυμπιονίκης του Ταε-κβο-ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο ίδιος σημειώνει δε: «Πόσο υποκριτικά θα συμφωνήσουν αρκετοί από αυτούς, ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι κάτι απαράδεκτο, αλλά όταν πρόκειται για προσφυγόπουλα συμμαθητές μας, εκεί το θέμα αλλάζει. Εκεί «δικαιούνται» να φωνάξουν, να κλείσουν την είσοδο προκειμένου να μην μπει κανένα άλλο προσφυγάκι ανάμεσά στα δικά «μας» παιδιά».

«Οι ημέρες που πέρασαν ήταν πολύ δύσκολες για την κοινωνία. Δώσαμε ένα τεστ ψυχραιμίας και ανθρωπιάς και αποτύχαμε παταγωδώς. Όλοι μας. Περάσαμε κατά πολύ το όριο του αγαπώ την πατρίδα μου και υπερασπίζομαι τα σύνορα και μπήκαμε σε επικίνδυνα μονοπάτια, στο μισώ την πατρίδα του άλλου, μισώ τον άλλον. Βγήκε από μέσα μας το πιο σκοτεινό φαρμάκι, η λεκτική και σωματική βία έγινε ξαφνικά ένα αθώο και νόμιμο παιχνίδι», σημείωσε ο Αλ.Νικολαΐδης.

Τέλος, Ολυμπιονίκης του Ταε-κβο-ντο σημείωσε ότι «αν το βράδυ που πέφτουμε να κοιμηθούμε και φιλάμε τα παιδιά μας, δεν τρομάζουμε με το τέρας στο οποίο μεταμορφωνόμαστε, ας τρομάξουμε με το γεγονός, ότι εξαιτίας αυτού του τέρατος βρήκε πρόσφορο έδαφος ομάδα Γερμανών νεοναζί και επισκέφτηκαν σήμερα τη χώρα μας. Αν ούτε αυτό μας τρομάζει, ας μην περιμένουμε την άνοιξη. Δεν θα έρθει φέτος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)