to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:06 | 18.07.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Αλ. Μπένος: «Το ΑΠΘ έγινε ρεζίλι τιμώντας τον Άνθιμο»

Προσβολή για το ΑΠΘ και την πόλη χαρακτήρισε την αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου ο καθηγητής ιατρικής του ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Ορθά Κοφτά.


Όπως ανέφερε ο κ. Μπένος η εν λόγω διαδικασία «είναι μια κορυφαία στιγμή για κάποιο ίδρυμα, δίνει τον τίτλο επιτίμου διδάκτορα σε κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει ο καθένας με τον τρόπο του στην κοινωνία, την τέχνη, τον πολιτισμό και στην πολιτική ακόμα» και «αυτή η διαδικασία κατά κύριο λόγο τιμά το ίδρυμα που την κάνει».

«Το ΑΠΘ γίνεται ρεζίλι τιμώντας έναν άνθρωπο ο οποίος μισεί τους γείτονες μας, τους ομοφυλόφιλους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, μισεί την μισή κοινωνία. Έναν άνθρωπο που εκφράζει το μίσος δεν μπορεί ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπένος και εκτίμησε ότι «ίσως έχει και πολιτικές προεκτάσεις η απαράδεκτη αυτή κίνηση».

«Μας προσβάλει όλους, το ΑΠΘ και την πόλη. Θα μείνει στην ιστορία ως μια καρικατούρα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο ο κ. Μπένος υπενθύμισε ότι «γνωρίσαμε την κατάργηση του ασύλου, δεν υπήρχε καμία διαφορά όσον αφορά την αντιμετώπιση της εμπορίας να ναρκωτικών, γιατί αυτό είναι το βασικό πρόβλημα που έχουμε ως πόλη και κοινωνία»

«Η κ. Κεραμέως είπε ότι τα πανεπιστήμια είναι άσυλα εγκληματικότητας, εγώ αν ήμουν πρύτανης θα είχα παραιτηθεί, γιατί απαξιώνει τελείως το δημόσιο πανεπιστήμιο, και αυτό ίσως έχει μια άλλη λογική» τόνισε στη συνέχεια, και σημείωσε πως «η μεγάλη πλειοψηφία των πρυτάνεων είναι άνθρωποι δική της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)