to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 25.07.2013

Πολιτική

Αλ. Μητρόπουλος: Η χώρα μπήκε πλέον στο πυκνό σκοτάδι του μνημονιακού τούνελ

Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, Βουλευτή και Υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ για την κινητικότητα των Δ.Υ.


«Ακόμη και ο πλέον δύσπιστος και φιλομνημονιακός συμπολίτης αντιλαμβάνεται ότι οι αυθαίρετοι και αιφνιδιαστικοί ακρωτηριασμοί στη Δημόσια Διοίκηση, το Κοινωνικό Κράτος και τα Καθιδρύματα Έρευνας και Αλληλεγγύης δεν γίνονται για να έχουμε καλύτερο κράτος, όπως ακόμη ψελλίζει η παραπλανητική μνημονιακή προπαγάνδα, αλλά για να μεταβληθεί η Ελλάδα σε δευτερεύον- υπηρετικό κράτος, «κράτος-παρίας», που θα γίνει έρμαιο των ορισμών των δανειστών, χωρίς καμιά αυτονομία και αναπτυξιακή προοπτική.

Το άκρον άωτον του αδυσώπητου αυτού ακρωτηριασμού του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας μας είναι η ανατριχιαστική αξίωση των δανειστών (οι οποίοι δυστυχώς περνούν ακόμη στη ντόπια δημοσιολογία με το προσωνύμιο «εταίροι») να σφαγιαστούν ακόμη και οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι κυρίως του Υπουργείου Παιδείας που έχουν διδακτορικούς τίτλους και μεταπτυχιακά διπλώματα!! Προξενεί άφατη θλίψη η προθυμία της μνημονιακής κυβέρνησης να θυσιάσει τον ανθό της νιότης της πατρίδας μας στα συμφέροντα των δανειστών, προκειμένου δηλαδή να λειτουργήσει το ολέθριο και αδιέξοδο σχήμα: Να πάρουμε τη δόση για να ξεπληρώσουμε τους δανειστές, στο άρτιο (100% συν τους τόκους) της τιμής των ομολόγων του δημοσίου χρέους, που αυτοί (κυρίως η ΕΚΤ) τα αγόρασαν στη δευτερογενή αγορά σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές!!!

Ακόμη και αν ο ουρανός έβρεχε συνάλλαγμα από όλα τα μέρη του σύμπαντος, ποτέ δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί ανάπτυξη με τέτοιο εγκλωβισμό στο τούνελ του χρέους και κυρίως με την καταστροφή του ερευνητικού, επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, η οποία συντελείται με ταχύτητα και γενικότητα γενοκτονίας!! Αυτή η καταστροφή του σημαντικότερου υπαρκτικού και αναπτυξιακού μας πόρου πρέπει αμέσως να σταματήσει και να συνεγείρει τη συνείδηση κάθε Έλληνα πολίτη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)