to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 29.07.2013

Πολιτική

Αλ. Μητρόπουλος για απολύσεις στο Δημόσιο: Κοινωνικό μακελειό χωρίς τέλος

Για "κοινωνικό μακελειό χωρίς τέλος" έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος, Βουλευτής Αττικής και υπέυθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις απολύσεις στο Δημόσιο.


"Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τον νέο, πιο σκληρό γύρο της μνημονιακής βαρβαρότητας. Το κράτος ακρωτηριάζεται, οι κοινωνικές υπηρεσίες αποσαθρώνονται, υπάλληλοι με προϋπηρεσία ετών, ακόμα και κάτοχοι διδακτορικών τίτλων, μέσω της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας οδηγούνται στην απόλυση. Σειρά έχουν τώρα τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κοινωνικά ιδρύματα, κι ότι άλλο το ατελές κοινωνικό κράτος στήριξε μέχρι τώρα, τα πολύπαθα, τα φτωχά κοινωνικά στρώματα", προειδοποίησε.

"Βρισκόμαστε μπροστά σε σχεδιασμένη κοινωνική γενοκτονία. Εκατομμύρια συμπολιτών μας που δεν έχουν τα προς το ζην καλούνται να ξεχρεώσουν τους δανειστές, διακινδυνεύοντας την ίδια την επιβίωσή τους", εξήγησε και συνέχισε: "Επιτηδευματίες διασύρονται κι επιχειρηματίες ευτελίζονται σε κοινή θέαση. Η ανεργία καλπάζει, ιδιαίτερα των νέων μας. Κοινωνικό μακελειό χωρίς τέλος, με άπειρα μνημονιακά ανακοινωθέντα κατά του εχθρού λαού.

Ο λαός, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να μείνει όρθιος", τόνισε. "Η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί, πρέπει να ελπίζει, η καταστροφή της χώρας πρέπει να σταματήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, παίρνει πρωτοβουλίες σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα για έξοδο από το βαθύ μνημονιακό τούνελ, για έξοδο προς τα μπρος με προοπτική, διαφυγή στο μέλλον, με οικονομική ανάπτυξη, στήριξη της μισθωτής εργασίας, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους", κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)