to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 25.08.2022

Κοινωνία

Αλ. Μεϊκόπουλος: Υγειονομική επισφάλεια στα σχολεία - Διευρυμένο ωράριο χωρίς επιπλέον σχολικούς καθαριστές

Η διεύρυνση του ωραρίου των ολοήμερων σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί, στις παρούσες απαιτητικές υγειονομικές συνθήκες, αύξηση των προσλήψεων καθαριστών/στριών επισημαίνει με σχετική ερώτησή του στον αρμόδιο Υπουργό ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Την αναποτελεσματικότητα και προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση διαχειρίστηκε για ακόμα μία φορά το ζήτημα της Α'Βάθμιας εκπαίδευσης και των νέων ολοήμερων σχολείων, ανέδειξε με Ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών να απαντήσουν ευθέως για ποιο λόγο, δεδομένης της διεύρυνσης του ωραρίου πολλών σχολικών μονάδων της Α'Βάθμιας εκπαίδευσης, δεν αποφασίστηκε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης η αύξηση των προσλήψεων σχολικών καθαριστών-στριών.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, με σχετική Απόφαση της υφυπουργού Παιδείας στις αρχές Αυγούστου, ορίστηκαν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) στις  οποίες θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μ.μ. (αντί 4 μ.μ. που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Στο Νομό Μαγνησίας επιλέχθηκαν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα του νέου ολοήμερου σχολείου 25 νηπιαγωγεία και 57 δημοτικά σχολεία, σύνολο 82 εκπαιδευτικές δομές της Α'Βάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, την ίδια ώρα, ο Δήμος Βόλου ανακοίνωσε την πρόσληψη 155 σχολικών καθαριστών-στριών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το διδακτικό έτος 2022-23, αντίστοιχες με αυτές της περσινής χρονιάς. Σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου, οι καθαριστές-στριες σχολικών μονάδων θα είναι μερικής απασχόλησης και συγκεκριμένα 83 θα απασχολούνται για 5,5 ώρες καθημερινά και 72 άτομα θα είναι τρίωρης απασχόλησης.

«Η πανδημία είναι ακόμα παρούσα στη χώρα και τα κρούσματα χιλιάδες καθημερινά, ενώ βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω θέρους. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει για ακόμα μία φορά σε απαιτητικές υγειονομικές συνθήκες. Η κυβέρνηση, αντί να προσπαθήσει να θωρακίσει στο μέγιστο την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, προχωρά σε διεύρυνση ωραρίου πολλών Α'Βάθμιων εκπαιδευτικών δομών, χωρίς ταυτόχρονα να διευρύνει τις προσλήψεις σχολικών καθαριστών-στριών», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ρωτώντας ευθέως τον αρμόδιο Υπουργό για το αν γνωρίζει ότι ο Δήμος Βόλου επέλεξε για το νέο σχολικό έτος να μην αυξήσει τον αριθμό των σχολικών καθαριστών-στριών.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι: «η κυβέρνηση δημιουργεί για μία ακόμα φορά συνθήκες υγειονομικής επισφάλειας στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων», καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα, ώστε να προσληφθούν στη Μαγνησία αλλά και πανελλαδικά περισσότεροι σχολικοί καθαριστές-στριες πλήρους ωραρίου για να εξασφαλίζεται η βέλτιστη δυνατή υγειονομική συνθήκη για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εν μέσω συνθηκών πανδημίας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)