to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 04.03.2021

Πολιτική

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση κουράζει και εκνευρίζει τον κόσμο με lockdown μέσα σε lockdown»

«Η κυβέρνηση μετά την προαναγγελία για «έξυπνα μέτρα» αντιμετώπισης της πανδημίας ανακοινώνει τελικά ένα νέο lockdown μέσα στο lockdown συνεχίζοντας να δοκιμάζει τα όρια της κοινωνίας και της οικονομίας και «καμουφλάροντας» την αυταπόδεικτη αποτυχία της μέχρι τώρα εφαρμογής του»


H δήλωση:

Μετά από 4 μήνες lockdown, το οποίο είναι το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο όπως αποδεικνύεται lockdown στην Ευρώπη,  τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι αντί να μειώνονται, η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει σχεδόν το 100% και τα χειρουργεία ακυρώνονται μαζικά, τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε δομές μίας νόσου και ο  εμβολιασμός του πληθυσμού καθυστερεί τόσο που το λεγόμενο «τείχος ανοσίας» που αναμένουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα δεν είναι ορατό για τους επόμενους μήνες.

Η κυβέρνηση μετά την προαναγγελία για «έξυπνα μέτρα» αντιμετώπισης της πανδημίας ανακοινώνει τελικά ένα νέο lockdown μέσα στο lockdown συνεχίζοντας να δοκιμάζει τα όρια της κοινωνίας και της οικονομίας και «καμουφλάροντας» την αυταπόδεικτη αποτυχία της μέχρι τώρα εφαρμογής του.

Ήταν επιλογή της να ανεβοκατεβάζει το διακόπτη του lockdown, αντί να εξετάσει άλλα μέτρα. Δεν ενέταξε τις ιδιωτικές κλινικές στην μάχη κατά της πανδημίας με επίταξη κλινών, τουλάχιστον στη Αττική που η κατάσταση είναι οριακή, και μέχρι σήμερα δεν έχει θεσπίσει τη συνταγογράφηση των τεστ Covid με αποτέλεσμα οι πολίτες εδώ και ένα χρόνο να αναγκάζονται να πληρώνουν 60 ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές.

Ο κόσμος ακόμα στοιβάζεται στα ΜΜΜ κάθε πρωί για να πάει στη δουλειά του γιατί τα δρομολόγια δεν έχουν αυξηθεί, ενώ απουσιάζουν οι μαζικοί έλεγχοι στους μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα που προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και τον κόσμο της αγοράς που έχουν κουραστεί όλους αυτούς τους μήνες με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, SMS, μεθόδους ακορντεόν, τα οποία εκ του αποτελέσματος δεν αποδίδουν. Κάνει τελικά lockdown στη λογική. Το μόνο που, όπως φαίνεται, βαίνει καλώς είναι ο παράτυπος εμβολιασμός «γαλάζιων» στελεχών.

Είναι γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης στέκεται απελπιστικά έκθετος στα μάτια της κοινωνίας για όσα έκανε, αλλά κυρίως για όσα ΔΕΝ έκανε.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)