to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:41 | 21.12.2021

Πολιτική

Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς προσωπικό ο Σιδηρόδρομος– Καμία επισφάλεια λένε ΟΣΕ και Υπουργείο

Στην από 12/11/2021 Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου σχετικά με την απόφαση του ΟΣΕ να αφήσει το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου χωρίς καθόλου προσωπικό μέχρι νεοτέρας, απάντησαν Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και ΟΣΕ, οι οποίοι δεν είδαν καμία επισφάλεια στην εκτέλεση δρομολογίων!


Εμμένοντας στον ισχυρισμό ότι η απόφαση είναι «προσωρινή», ο ΟΣΕ απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία επισφάλεια στην εκτέλεση των επιβατικών δρομολογίων Βόλου – Λάρισας που συνεχίζουν κανονικά, ενώ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος, ούτε καν Σταθμάρχης, παρά μόνο μία πρωινή βάρδια για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιακών οχημάτων!

Όσο για την «προσωρινότητα» του μέτρου, ήδη ένα μήνα και 3 ημέρες μετά οι εργαζόμενοι του Σταθμού Βόλου συνεχίζουν να παρουσιάζονται καθημερινά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας, ενώ είναι μάλλον οξύμωρο να χαρακτηρίζεται μία απόφαση «προσωρινή», όταν ακολουθεί μία άλλη απόφαση (από 07/10/2021) σύμφωνα με την οποία ο ΟΣΕ κατήργησε διοικητικά την Επιθεώρηση του Σταθμού του Βόλου, με αποτέλεσμα οι Σταθμάρχες του Βόλου να υπάγονται πλέον διοικητικά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας.

Στην ερώτηση του Βουλευτή για το λόγο για τον οποίο ελήφθη η απόφαση μετακίνησης όλου του προσωπικό από το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου σε αυτό της Λάρισας, ο ΟΣΕ απαντάει ότι η ανάγκη μετακίνησης προέκυψε λόγω εργασιών στη γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, οι μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός σε προσωπικό είναι η αιτία που τον τελευταίο καιρό, πέρα από το Βόλο και άλλοι περιφερειακοί Σιδηροδρομικοί Σταθμοί αφήνονται χωρίς προσωπικό, με εργαζόμενους να αναγκάζονται να μετακινούνται συνεχώς για την κάλυψη αναγκών.

Τέλος, στην επισήμανση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου ότι οι εργαζόμενοι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου είναι όλοι σε ηλικία συνταξιοδότησης, γεγονός που σημαίνει ότι εντός εξαμήνου θα έχουν αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία, το Υπουργείο απαντά ότι πριν από ένα μήνα εγκρίθηκαν συνολικά για τον ΟΣΕ 117 θέσεις τακτικού προσωπικού.

Από αυτές τις 117, άγνωστο αν και πόσες αντιστοιχούν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου. Λαμβάνοντας κανείς υπόψη και το εύλογο χρονικό διάστημα που πρέπει να παρέλθει για την ολοκλήρωση των προσλήψεων και την εκπαίδευση των νέοπροσληφθέντων, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Βόλου θα αντιμετωπίσει σοβαρό θέμα υποστελέχωσης.

Υπουργείο και ΟΣΕ ωστόσο δεν φαίνεται να προβληματίζονται, καθώς όπως μας πληροφόρησαν οι σιδηρόδρομοι μπορούν κάλλιστα να λειτουργούν στον «αυτόματο πιλότο» χωρίς προσωπικό και μάλιστα χωρίς κανένα θέμα ασφάλειας…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)