to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 10.09.2016

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Θα αντιμετωπιστούν άμεσα οι καταστροφές στον Δήμο Θερμαϊκού

Ο κ. Χαρίτσης, αύριο το πρωί, θα επισκεφθεί τον Δήμο Θερμαϊκού προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος των ζημιών.


Τα βήματα που θα ακολουθηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι καταστροφές στον Δήμο Θερμαϊκού από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", που εκπέμπει ζωντανά μέσα από το περίπτερο του Πρακτορείου στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

"Θεωρώ ότι πρέπει αυτού του είδους οι καταστροφές να αντιμετωπίζονται σε δύο χρόνους: πρώτα να δούμε άμεσα τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία στην πόλη. Γι' αυτό έχουμε κινητοποιήσει άμεσα τον μηχανισμό του υπουργείου μας έτσι ώστε, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, να χρηματοδοτήσουμε άμεσα και κατ' εξαίρεση τα αιτήματα που θα μας έρθουν από τον Δήμο μέσα από το υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο είμαστε σε στενή συνεργασία, για εργασίες αποκατάστασης που θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες" ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

Μετά, όπως είπε, "θα ξεκινήσει μία σοβαρή και λεπτομερής καταγραφή όλων των ζημιών σε περιουσίες, σε σπίτια, σε κτήματα, σε επιχειρήσεις για να εκκινήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας τη διαδικασία του αιτήματος και για τις αποζημιώσεις, οι οποίες θα πρέπει να έρθουν και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστροφές".

Ο κ. Χαρίτσης, αύριο το πρωί, θα επισκεφθεί τον Δήμο Θερμαϊκού προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος των ζημιών.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τη διοίκηση της Έκθεσης και τα οποία δείχνουν ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, η Έκθεση φέτος σπάει κάθε ρεκόρ και ως προς τους εκθέτες και ως προς το ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς πλέον για την Έκθεση. "Η Έκθεση διεθνοποιείται και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο" τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)