to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:48 | 26.05.2021

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη λόγω των ιδεοληψιών της ΝΔ»

«Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και γίνεται σαφές ότι είτε θα υπάρξουν επεκτατικές πολιτικές, δημόσια παρέμβαση στην οικονομία, στήριξη του κοινωνικού κράτους, καταπολέμηση των ανισοτήτων και τοποθέτηση της εργασίας στο επίκεντρο της ανάπτυξης, είτε θα συνεχίσουμε σε ένα μοντέλο μη βιώσιμο για την κοινωνική πλειοψηφία» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλ. Χαρίτσης, μιλώντας στο Kontra channel


«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πολιτεύεται μικροπολιτικά ακόμη και σε μείζονα θεσμικά ζητήματα» δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/στ «Kontra Channel» το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας για «στροφή 180 μοιρών επί του νομοσχεδίου για την διευκόλυνση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού» το οποίο «η ίδια η ΝΔ είχε φέρει προς ψήφιση στην Βουλή έναν μόλις χρόνο  πριν» και «είχε συγκεντρώσει ευρύτατη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων».

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί ακόμη και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης» πρόσθεσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., καθώς «χωρίς να έχει ζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνδέει την εκταμίευση των κονδυλίων με αντιμεταρρυθμίσεις που μας γυρνούν πολλές δεκαετίες πίσω, όπως στα εργασιακά». «Αντί να συζητήσει δημόσια και δημοκρατικά το πώς θα χρησιμοποιήσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης για να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση εκπόνησε εν κρυπτώ την πρότασή της και την κατέθεσε στις Βρυξέλλες χωρίς να την διαβουλευθεί με κανέναν στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο βουλευτής.

«Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και γίνεται σαφές ότι είτε θα υπάρξουν επεκτατικές πολιτικές, δημόσια παρέμβαση στην οικονομία, στήριξη του κοινωνικού κράτους, καταπολέμηση των ανισοτήτων και τοποθέτηση της εργασίας στο επίκεντρο της ανάπτυξης, είτε θα συνεχίσουμε σε ένα μοντέλο μη βιώσιμο για την κοινωνική πλειοψηφία» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Πρέπει να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και έργα που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία» συνέχισε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «δίκαιη πράσινη μετάβαση με κοινωνική συμμετοχή», «ενίσχυση των δημόσιων δομών του κοινωνικού κράτους», «στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας» και «ισχυρό πρόγραμμα περιφερειακής ανάπτυξης».

«Δεσμευόμαστε ότι θα ανακατευθύνουμε αυτούς τους πόρους σε τέτοιες παρεμβάσεις, όπως προβλέπει και ο κανονισμός του προγράμματος» ξεκαθάρισε. «Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη για την χώρα μας λόγω των ιδεοληψιών της κυβέρνησης της ΝΔ» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Δείτε τη συνέντευξη: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)