to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 08.01.2021

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Τα αντιφατικά μηνύματά της κυβέρνησης εντείνουν την ανασφάλεια και την σύγχυση

«Η δραματική κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της πανδημίας απαιτεί παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ«Alpha9,89», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο οδηγεί σε όξυνση της κρίσης με τα ανεπαρκή και ελλιπή μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής αλλά εκπέμπει και αντιφατικά μηνύματα προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και σύγχυση στους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους».


«Η ελληνική οικονομία και ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αντέχουν νέα δάνεια, απαιτείται ένα νέο σχήμα ρύθμισης και απομείωσης του ιδιωτικού χρέους» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι «εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη της οικονομίας με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις» αναφέροντας χαρακτηριστικά και το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου όπου «η ανακοίνωση του γενικού lock –down συνοδεύτηκε από ένα γενναίο πρόγραμμα επιχορηγήσεων και όχι δανεισμού των επιχειρήσεων» αλλά και της Γερμανίας και της Γαλλίας όπου «οι επιχειρήσεις αποζημιώνονται σε σημαντικό ποσοστό του αντίστοιχου τζίρου της περσινής χρονιάς».

Ο Αλ. Χαρίτσης  τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «ένα σοβαρό και στιβαρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα συμπαρασύρει και την ιδιωτική οικονομία». «Αντ’ αυτού, το 2021παραμένει στάσιμο στα επίπεδα των προηγούμενων ετών, σαν να λειτουργούμε υπό κανονικές συνθήκες» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Επιτέλους η Ευρώπη αντιλήφτηκε ότι σε αυτές τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες η αξιοποίησή τους δεν μπορεί να γίνεται με γραφειοκρατικό και χρονοβόρο τρόπο». Πρόσθεσε όμως ότι «πέρα από τα νούμερα, που δεν λένε απολύτως τίποτα στους πολίτες σε αυτές τις συνθήκες, το ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία είναι με ποιο τρόπο έχουν αντίκρισμα αυτά τα κονδύλια στην καθημερινότητά των πολιτών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με την χρεοκοπία και το λουκέτο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε εγκαίρως προτάσεις για την ουσιαστική αξιοποίηση των κονδυλίων αυτών, με την μετατροπή για παράδειγμα της επιστρεπτέας ενίσχυσης σε μη επιστρεπτέα, την προμήθεια ατομικών θρανίων στην εκπαίδευση αλλά και νέου στόλου και συρμών στις μεταφορές», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)