to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 18.04.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών (βίντεο)

"Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας με νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη και την προστασία των εργαζομένων", τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Open Beyond TV» και στους δημοσιογράφους, Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο.


Ακολουθούν κύρια σημεία της συνέντευξης:

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η νίκη στις Ευρωεκλογές

O Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου η ψήφος των πολιτών πρέπει να είναι καθαρά πολιτική, για να βάλει φρένο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές να μην επιτρέψει στις δυνάμεις της ακροδεξιάς να αποτελέσουν το εναλλακτικό παράδειγμα και υπογράμμισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές είναι η νίκη: «Εμείς όταν λέμε νίκη, εννοούμε νίκη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο στόχος στις εκλογές της 26ης Μαΐου και τις Ευρωεκλογές είναι να επιβεβαιώσει αυτό το οποίο επιβεβαίωσε και στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, ότι είναι και παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Αυτός είναι ο στόχος και δεν υπάρχουν δεύτερες ή τρίτες σκέψεις».

Συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για  την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας με νέες παρεμβάσεις  για τη στήριξη και την προστασία των εργαζομένων και προανήγγειλε πακέτο μέτρων για την αποκατάσταση των αδικιών που υφίστανται οι σχολικές καθαρίστριες, τα οποία όμως είπε θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός σε λίγες ημέρες.

 Το σκάνδαλο Νovartis κόστισε δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό 

Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την υπόθεση Νovartis σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων,  που στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε με έμφαση ότι είναι πάνδημο αίτημα των πολιτών να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες και επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή η υπόθεση να οδηγήσει σε παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια σκάνδαλα στο μέλλον, όπως κάνει η Κυβέρνηση με την αλλαγή του επίμαχου άρθρο 86 του Συντάγματος.

Το ζήτημα της ασφάλειας δεν εξαντλείται στην αστυνόμευση

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι είναι μία πολύ ζωντανή γειτονιά της Αθήνας, η οποία για δεκαετίες αποτέλεσε κύτταρο κοινωνικών και πολιτικών ζυμώσεων σημείωσε ότι υπάρχουν στην περιοχή υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μονομερώς. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση για τα ζητήματα της ασφάλειας, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, χωρίς ακρότητες, κραυγές και μικροκομματική εκμετάλλευση, γιατί η ασφάλεια των ανθρώπων συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής, με τις ελευθερίες τους και βεβαίως με την κοινωνική συνοχή    

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)