to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 13.05.2021

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης στο Φόρουμ των Δελφών: Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η βιώσιμη ανάπτυξη για όλους (βίντεο)

Στο ετήσιο Συνέδριο Delphi Economic Forum μίλησε ο Αλέξης Χαρίτσης, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - «Από την κυβερνητική πρόταση απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο», σημείωσε χαρακτηριστικά


«Είναι σημαντικό ότι, έστω και με δειλά βήματα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την κρίση που βιώνουμε με επεκτατικές πολιτικές και αμοιβαιοποίηση των βαρών» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο Ετήσιο ΣυνέδριοDelphi Economic Forum, επισημαίνοντας ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης,αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής στρατηγικής, είναι μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία, που δεν πρέπει να πάει χαμένη για την Ευρώπη και πολύ περισσότερο για την χώρα μας». «Η αξιοποίησή των σημαντικών ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα  λάβει η χώρα μας, προϋποθέτει και θα έπρεπε να έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα, παραγωγικούς φορείς , την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών»ξεκαθάρισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ «κάτι που δυστυχώς δεν έχει συμβεί με ευθύνη της κυβέρνησης».

«Από την κυβερνητική πρόταση απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε περισσότερο μια παράθεση έργων, χωρίς συγκεκριμένους στόχους και κλαδικές πολιτικές, όπως για την βιομηχανία και την μεταποίηση που ακόμη και στην πανδημία έδειξαν την αντοχή τους, ενώ «απουσιάζουν και οι πολιτικές για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». «Από τα 12,8 δις των δανείων μόνο τα 500 εκ θα διοχετευθούν μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας» επισήμανε ο ίδιος,  υπογραμμίζοντας ότι «χάνεται η ευκαιρία να χρηματοδοτηθούν δυναμικές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν αλλά δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τις προσεχείς μέρες το ολοκληρωμένο σχέδιό του για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψηςστην κατεύθυνση του μετασχηματισμού του παραγωγικού μοντέλου» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. Έκανε λόγο για «μια φιλόδοξη αλλά ρεαλιστική πρόταση με έμφαση στην βιομηχανία και την μεταποίηση, στην ενεργειακή μετάβασημε αξιοποίησηεργαλείων όπως οι ενεργειακές κοινότητες που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην ενισχυμένη χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας». Ο κ. Χαρίτσηςτόνισε επίσης την«ισχυρή περιφερειακή διάσταση που θα έχει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που  βλέπουμε και στις προτάσεις άλλων χωρών, όπως η Γαλλία». «Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, δεν βλέπουμε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ως ένα μέλλον ανταγωνισμού προς τα κάτω, με λογικές εσωτερικής υποτίμησης και μείωσης του εργασιακού κόστους» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)