to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 19.09.2022

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Στη ΔΕΘ έγινε ευκρινές το τεράστιο ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ

«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η θέσπιση της απλής αναλογικής που διασφαλίζει τη δικαιοσύνη της ψήφου. Πρέπει να γίνει κατορθωτό και στη χώρα μας αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ο σχηματισμός κυβερνήσεων συνεργασίας στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές της απλής αναλογικής, νίκη που θα ανοίξει τον δρόμο για τον  σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ ΣΚΑΪ 100,3.

«Ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη θέσπιση της απλής αναλογικής που διασφαλίζει την δικαιοσύνη της ψήφου. Πρέπει να γίνει κατορθωτό και στη χώρα μας αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ο σχηματισμός κυβερνήσεων συνεργασίας στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία είναι ένα σαφές πολιτικό προγραμματικό περίγραμμα με συγκεκριμένους στόχους και σχέδιο. Απευθυνόμαστε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές και αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να αντιμετωπίσουμε τις πολυεπίπεδες κρίσεις που βιώνουμε» σημείωσε ο βουλευτής και αντιπαρέβαλε ότι «ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει ως πρόοδο μια πολιτική έκρηξης των ανισοτήτων, ιδιωτικοποιήσεων και αυταρχισμού».

«Όταν η κυβέρνηση επικαλείται τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ, δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε ότι πρόκειται για το ίδιο πολιτικό προσωπικό που είχε οδηγήσει στον πρωτοφανή εκτροχιασμό του 15% του ελλείμματος το 2009. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη κυβέρνηση που κατάφερε να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά της χώρας και να ρυθμίσει μεσοπρόθεσμα το χρέος» υπενθύμισε ο Τομεάρχης και ξεκαθάρισε ότι «όλες οι παρεμβάσεις που παρουσιάσαμε στην ΔΕΘ κινούνται στο πλαίσιο της  δημοσιονομικής ισορροπίας».

«Το κρίσιμο είναι ποια πολιτική θα ακολουθηθεί ώστε να μπει φρένο στην κερδοσκοπία και να ξεπεράσουμε την κρίση» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης παραθέτοντας ότι «ο μέσος όρος του ενεργειακού πληθωρισμού τον τελευταίο χρόνο ήταν στο 62% για τη χώρα μας έναντι  38% για την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ τον Αύγουστο το κόστος της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος ανήλθε στα 697 ευρώ/MWh στην Ελλάδα όταν στην Ισπανία και την Πορτογαλία -που διεκδίκησαν αποσύνδεσαν το φυσικό αέριο από την τιμή του ρεύματος- ήταν μόλις στα 180 ευρώ. Την ίδια στιγμή, μόνο για τον Σεπτέμβριο το ύψος της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος ανέρχεται σε 1,9 δισ.». «Αν συνεχιστεί η σημερινή πολιτική που επιδοτεί την κερδοσκοπία και ανακυκλώνει την κρίση χωρίς να παρέμβουμε αποφασιστικά και ρυθμιστικά στον πυρήνα του προβλήματος θα καλούμαστε κάθε μήνα να καλύπτουμε ένα υπέρογκο δημοσιονομικό κόστος» τόνισε.

«Στην ΔΕΘ έγινε ευκρινές το τεράστιο ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την ΝΔ» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και κατέληξε «η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει στην πράξη έναν ακραίο, εξαιρετικά σκληρό νεοφιλελευθερισμό ο οποίος αποδείχτηκε και αναποτελεσματικός οικονομικά και καταστροφικός κοινωνικά».

Ακούστε την συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)