to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 23.05.2020

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Το «Μένουμε Όρθιοι 2» αντίβαρο στην «ανοσία της αγέλης» της κυβέρνησης

«Ριζοσπαστικό, κοστολογημένο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης»


Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Εφημερίδα των Συντακτών (23/5/20) για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ "Μένουμε Όρθιοι" που θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 25/5/20:

Βρισκόμαστε πια, οριστικά, στη δίνη μίας μεγάλης -και πρωτοφανούς- ύφεσης. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό που παραμένει ανοιχτό είναι το ερώτημα του πώς θα απαντήσουμε στην πρωτοφανή αυτή πρόκληση.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, κατασπατάλησε το πολύτιμο κεφάλαιο που της προσέφερε η υπεύθυνη στάση της ελληνικής κοινωνίας: αντί να φροντίσει για ένα συνολικό σχέδιο, να προτάξει την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, να θωρακίσει τον κόσμο της εργασίας, επέλεξε να πορευτεί με το “βλέποντας και κάνοντας”. Απόληξη αυτής της λογικής ήταν τα αποσπασματικά και μεροληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο διάγγελμα του.

Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στις μέρες της ανασφάλειας. Η ελληνική κοινωνία πάλεψε σκληρά για να βγει από την κρίση και τα μνημόνια για να επιστρέψει εκεί εξαιτίας μίας ιδεοληπτικής κυβέρνησης. Η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. “Μένουμε Όρθιοι” προσφέρει ένα ριζοσπαστικό, κοστολογημένο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης.

Στον πυρήνα του βρίσκεται η προστασία της εργασίας και η προάσπιση της κοινωνικής συνοχής. Η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση των μισθών είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να μην καταρρεύσει η ελληνική οικονομία. Η απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, είναι το αντίβαρο στην “ανοσία της αγέλης” που οδηγεί στην επικράτηση των λίγων και ισχυρών. Η θεσμοθέτηση βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης είναι ο όρος ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής για να μην ξαναδούμε τη χώρα μας να αποσυντίθεται.

Το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι.

Έχουμε τις δυνατότητες και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μετασχηματίσουμε την μεγάλη αυτή κρίση σε ένα πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και ριζοσπαστικών τομών που όχι μόνο θα απορροφήσουν τους κραδασμούς που έρχονται, αλλά θα ανοίξουν το δρόμο για μια νέα, ουσιαστική, περίοδο κοινωνικής ευημερίας και συλλογικής ασφάλειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)