to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:14 | 12.07.2018

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Ποσό 4 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν στον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο "Κλεισθένης" ολοκληρώνει την φάση των θεσμικών παρεμβάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα τους ΟΤΑ να αξιοποιήσουν όλες τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ανέφερε ο αν. υπουργός Οικονομίας, Α. Χαρίτσης.


Αναφερόμενος ειδικώς στον τομέα της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Χαρίτσης είπε πως η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια κινήθηκε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των δήμων τόσο με την ενεργοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων όσο και με την εξεύρεση νέων. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για έργα υποδομών, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για την υποστήριξή των ΟΤΑ με επιπλέον προσωπικό και την αύξηση των πόρων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Τόνισε ότι σήμερα το ΠΔΕ σήμερα βρίσκεται στο 1,3 δις με προοπτική του χρόνου να φτάσει στο 1,5 δις ενώ η πλειονότητα των πόρων του κατευθύνεται στους φορείς της Αυτοδιοίκησης. 

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ακόμη ότι με τα προγράμματα "Φιλόδημος" κατευθύνονται αρχικά 500 εκ ευρώ στην Αυτοδιοίκηση με προοπτική να φτάσει η ενίσχυση αυτή στην πενταετία τα 2 δις. Ταυτόχρονα, όπως είπε, έχουν υπάρξει στοχευμένες παρεμβάσεις για τα νησιά του βορείου και του νότιου Αιγαίου και παρεμβάσεις για την στήριξη της νησιωτικότητας. 

Ο αν. υπουργός Οικονομίας, επισήμανε τέλος ότι συνολικά κατευθύνθηκαν 4 δις ευρώ στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ποσό που η αυτοδιοίκηση δεν είχε ξαναδεί, ενώ υλοποιούνται σημαντικά έργα και παρεμβάσεις ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)