to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:50 | 01.11.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Πολλαπλώς ψευδόμενος και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Πρωθυπουργός (ηχητικό)

“Πολλαπλώς ψευδόμενος και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος συνελήφθη ο Πρωθυπουργός χθες στη Βουλή”, όπως απέδειξε με τα όσα επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σχετικά με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπρόσωπου, με τις οποίες συμψηφίζει το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό διεμήνυσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο “Μεσημεριανό Μαγκαζίνο” στον ρ/σ “στο Κόκκινο” 105,5 FM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αβαρλή.


Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε “επικίνδυνες για τα εθνικά συμφέροντα” τις εν λόγω δηλώσεις και υπογράμμισε, ακόμη, πως “καμία συγγνώμη δεν έχει ακουστεί δυστυχώς για τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη”, κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη “που εγείρει μείζονα πολιτικά ζητήματα”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -σχετικά με  τις δηλώσεις του κ. Πέτσα ότι “ενισχύοντας τις περιπολίες στο Αιγαίο, αυξάνονται οι πιθανότητες θανατηφόρων ατυχημάτων και ναυαγίων”- σημείωσε ότι “ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει την κυβέρνηση να τοποθετηθεί γιατί οι περιπολίες να μην σχετίζονται με περισσότερες διασώσεις -και όχι με ναυάγια. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να “χτίσει” πάνω στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”. Υπενθύμισε, δε, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν διασωθεί πάνω από 400 χιλιάδες άνθρωποι.

“Ιδεοληπτικό” το νομοσχέδιο για το άσυλο που ψηφίστηκε χθες”

Χαρακτήρισε, μάλιστα, για ακόμη μια φορά “ιδεοληπτικό” το νομοσχέδιο για το άσυλο που ψηφίστηκε χθες. “Η ΝΔ επιχειρεί κακήν κακώς να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Πρόκειται για μια σαφή προσπάθεια αποτροπής και καταστολής των αιτούντων ασύλου, όπως επισημαίνουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και φορείς”, τόνισε.

Και συνέχισε: “Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ότι ούσα στην κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να πολιτεύεται όπως όταν ήταν αντιπολίτευση, με τη μιντιακή της υπεροπλία. Πλέον όμως έρχεται σε ανοικτή σύγκρουση με την ίδια την πραγματικότητα, καθώς καλείται να διαχειριστεί σύνθετα ζητήματα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε εκ μέρους όλης της Ευρώπης την τιτάνια μάχη να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση, η ΝΔ σπεκούλαρε αντί να αναδείξει τις γεωπολιτικές διαστάσεις του προσφυγικού. Καλλιεργούσε τον εθνολαϊκισμό επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το βρίσκει μπροστά της. Το βλέπουμε μέχρι και στις σημερινές αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες που γαλουχήθηκαν με την ακροδεξιά ρητορεία της ΝΔ”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)