to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 01.06.2020

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Ούτε να το σκέφτεστε για επιστροφή στον καταστροφικό φαύλο κύκλο της λιτότητας (βίντεο)

«Ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τους πολιτικούς του φίλους», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


«Αντί ο κ. Μητσοτάκης να μοιράζει ανέξοδες διαβεβαιώσεις στο εσωτερικό ότι το πακέτο της Κομισιόν δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακούς όρους, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα κι από τους πολιτικούς του φίλους», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις, περί αυστηρής εποπτείας σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι εν λόγω δηλώσεις, σύμφωνα με τον Αλ. Χαρίτση «ξυπνούν μνήμες για τη χώρα μας που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας».

«Ο ρόλος του πρωθυπουργού - θεατή των εξελίξεων στον οποίο αρκείται μέχρι σήμερα, βλάπτει τη χώρα και τους πολίτες της», στηλιτεύει ο ίδιος, ενώ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «η απάντηση των ευρωπαϊκών λαών και των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στις επιδιώξεις του κ. Ντομπρόβσκις και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή στους ομογάλακτους της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, για επιστροφή στον καταστροφικό φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης είναι σαφής: Ούτε να το σκέφτεστε!», ξεκαθαρίζει ο ίδιος.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλ.Χαρίτση:

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις, περί αυστηρής εποπτείας σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείο Ανάκαμψης, ξυπνούν μνήμες για τη χώρα μας που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας.

Η πρόταση της Κομισιόν είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς σπάει επιτέλους το ταμπού δεκαετιών της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που στοίχισε ακριβά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και περισσότερο από όλες στην ελληνική.

Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η αναγκαία ενίσχυση δεν θα συνοδεύεται από σκληρή επιτροπεία και «αιρεσιμότητες» που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές μνημονιακές περιόδους.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης να μοιράζει ανέξοδες διαβεβαιώσεις στο εσωτερικό ότι το πακέτο της Κομισιόν δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακούς όρους, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα κι από τους πολιτικούς του φίλους. Ο ρόλος του πρωθυπουργού – θεατή των εξελίξεων στον οποίο αρκείται μέχρι σήμερα βλάπτει τη χώρα και τους πολίτες της.

Η απάντηση των ευρωπαϊκών λαών και των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στις επιδιώξεις του κ. Ντομπρόβσκις και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή στους ομογάλακτους της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, για επιστροφή στον καταστροφικό φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης είναι σαφής: Ούτε να το σκέφτεστε!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)