to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 15.09.2021

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Οι κυβερνητικές διαρροές για νέο πακέτο μέτρων, τρεις μόλις μέρες μετά την ΔΕΘ, είναι κίνηση πανικού

«H Περιφέρεια έχει ανάγκη από πράξεις και έργα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Flash 99.4» της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι «έχουν πάει πολύ πίσω τα βασικά έργα της περιοχής, όπως το πολύπαθο Μετρό, η σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού και η μετατροπή του στρατοπέδου Γκόνου σε διαμετακομιστικό κέντρο logisticsτης Βόρειας Ελλάδας


Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, σύμφωνα με το υπο διαβούλευση νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, αφαιρεί από το Yπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μια βασική του αρμοδιότητα που είναι η έγκριση επενδυτικών σχεδίων για την Βόρεια Ελλάδα». «Όλα αυτά είναι δυσμενείς εξελίξεις για την αναπτυξιακή προοπτική συνολικά της Βόρειας Ελλάδας» σχολίασε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι «η συμφωνία των Πρεσπών ήταν το πρώτο βήμα για να υπάρξει οικονομική συνεργασία με τους γείτονες και ήδη φαίνεται ότι ανοίγει νέες οικονομικές ευκαιρίες για την Θεσσαλονίκη».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι «από την κυβερνητική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης απουσιάζει οποιαδήποτε νύξη για το πώς οι περιφέρειες θα αξιοποιήσουν τα κονδύλια» κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «σπαταλά ένα σημαντικό εργαλείο για την αναπαραγωγή του αποτυχημένου μοντέλου των τελευταίων 35 ετών που θα μας οδηγήσει στα ίδια αδιέξοδα», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το κύμα των ανατιμήσεων να διογκωθεί το επόμενο διάστημα» εκτίμησε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «θα έπρεπε να έχει λάβει μέτρα εδώ και μήνες, όταν όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ενώσεις καταναλωτών, επιμελητήρια και επαγγελματικοί φορείς την προειδοποιούσαν». «Τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπαθεί με κινήσεις πανικού να πείσει την κοινωνία ότι είναι δίπλα της» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντάς τις «κυβερνητικές διαρροές για νέο πακέτο μέτρων, 3 μόλις μέρες μετά την ΔΕΘ».

«Τους τελευταίους μήνες παρουσιάσαμε ρεαλιστικές και ριζοσπαστικές προτάσεις για το νέο ΕΣΥ, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την εργασία, το Ταμείο Ανάκαμψης και την κλιματική κρίση» υπενθύμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Οι θέσεις μας θα παρουσιαστούν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο. Είναι κρίσιμο να δείξουμε στους πολίτες ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος προοδευτικής διεξόδου από την οικονομική και κοινωνική καθίζηση που βιώνουμε» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)