to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 11.11.2021

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Οι εκρηκτικές ανατιμήσεις είναι μια βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας που υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ «Alpha 98.9» (Χάρης Ντιγριντάκης)


Μιλώντας στον ρ/στ Alpha 98.9, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε για «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας που υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια», αναφερόμενος στις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια αλλά και στις πρώτες ύλες, τις μεταφορές και τα βασικά είδη διατροφής. Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, ειδικά στην ενέργεια, ώστε να μην κερδοσκοπούν κάποιοι σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και των πολιτών», αλλά και την ανάγκη «στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι ήδη πολλαπλά επιβαρυμένες από την κρίση της πανδημίας και της ενεργοβόρου βιομηχανίας».

«Το τρίτο πολύ σημαντικό ζήτημα είναι, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, να υπάρξει μια κρατική παρέμβαση στήριξης με μείωση φορολογικών υποχρεώσεων» επισήμανε ο κ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας ότι «καταθέσαμε τροπολογία για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα, την οποία η κυβέρνηση απέρριψε». «Έστω και τώρα να προχωρήσει σε μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ενεργειακά προϊόντα ώστε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τους επόμενους μήνες» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Σε σχέση με το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση για την πορεία υλοποίησής του, ενώ μέχρι το 2019 είχε διατεθεί σε καινοτόμες επιχειρήσεις το ποσό των 96 εκατ. ευρώ», δήλωσε. «Πρόκειται για ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και συνδυάζει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους αλλά και ιδιωτικές επενδύσεις και κατευθύνεται σε επενδυτικά σχήματα με σημαντικό βαθμό καινοτομίας ανεξαρτήτως κλάδου» συνέχισε ο ίδιος. Και πρόσθεσε: «Καταθέσαμε κοινοβουλευτική ερώτηση για την πορεία του προγράμματος, ανταποκρινόμενοι και στην έντονη ανησυχία της αγοράς» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ακριβώς επειδή απαντά στις δικές τους ανάγκες».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο «εργαλείο των μικροπιστώσεων που δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσε να δώσει λύση στην έλλειψη ρευστότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς αφορά πιστώσεις μέχρι 25.000 ευρώ» αλλά «δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί από την σημερινή κυβέρνηση».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)