to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:43 | 06.06.2023

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ευκρινείς και υλοποιήσιμες θέσεις για την ακρίβεια

«Οι πολίτες έχουν ανάγκη από έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, χωρίς προαπαιτούμενα και στημένες ερωτήσεις» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Live News» του «MEGA TV». Ο ίδιος χαρακτήρισε «έλλειμα δημοκρατίας» την υπαναχώρηση του κ. Μητσοτάκη από την δέσμευσή του για debate με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «O κόσμος πρέπει να ακούσει τις προτάσεις των κομμάτων για το πώς θα πάει η χώρα μπροστά».


«Χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Με μείωση των άδικων έμμεσων φόρων, όπως του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, που πλήττουν πρωτίστως τα ασθενέστερα και τα μεσαία στρώματα» υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Πάνω από 4 δισ. ήταν η αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους το 2022, μόνο από τον ΦΠΑ». «Παράλληλα απαιτούνται εντατικοί έλεγχοι στην αγορά για να προστατευθούν οι πολίτες από την αισχροκέρδεια. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε με 80 ελεγκτές για όλη την χώρα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Τα υπερκέρδη στην ενέργεια και τα πετρελαιοειδή άγγιξαν τα 6 δισ., το 2ο εξάμηνο του 2021 και ολόκληρο το 2022. Αυτά πρέπει να φορολογηθούν πραγματικά και να επιστρέψουν στην κοινωνία» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Στο παγκόσμιο ζήτημα του προσφυγικού δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η χώρα μας πρέπει να διεθνοποιήσει το θέμα πιέζοντας και την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.  Και κατέληξε: «Αυτό ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 με την ευρωτουρκική συμφωνία. Τότε σε πολύ δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να διαχειριστούμε συνολικά την προσφυγική κρίση με ανθρωπισμό και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)