to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 05.07.2021

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην ακραία πόλωση

«Η κοινωνία μας βιώνει μια δύσκολη κατάσταση σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο», σημείωσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλ. Χαρίτσης


«Πρώτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η προγραμματική επανατοποθέτηση στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά από μια μακρά περίοδο κρίσης και την πανδημία» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, αναφερόμενος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «πλούσιο και ουσιαστικό διάλογο, που αποτυπώνεται στο κείμενο του προγράμματος, το οποίο απαντά στις αγωνίες της κοινωνίας σήμερα». «Βασικές προκλήσεις των κοινωνιών μας, όπως η κλιματική κρίση δεν είναι πολιτικά ουδέτερες» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «σε αντίθεση με την κυβέρνηση, αντιλαμβανόμαστε την πράσινη μετάβαση ως ζήτημα συνολικού μετασχηματισμού, με ευρεία κοινωνική συμμετοχή και στόχο την μείωση των ανισοτήτων».

«Η κοινωνία μας βιώνει μια δύσκολη κατάσταση σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά βρίσκονται εκτός πραγματικότητας». «Την στιγμή που η επανεκκίνηση της οικονομίας έγινε με δυσμενείς όρους, δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάργηση των όποιων μέτρων στήριξης, όπως είδαμε να προμηνύει ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξής» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε καταγράψει τις αυξημένες χρηματοδοτικές δυνατότητες που διαθέτει σήμερα η χώρα μας, λόγω της άρσης των δημοσιονομικών περιορισμών, των ταμειακών διαθέσιμων του ΣΥΡΙΖΑ και της πρωτοφανούς ρευστότητας που παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζα» επισήμανε ο βουλευτής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αφήνει αυτές τις δυνατότητες αναξιοποίητες, ενώ γνωρίζει ότι δεν θα ισχύουν για πάντα». «Οι ομογάλακτοι του κ. Μητσοτάκη, οι συντηρητικοί στην Ευρώπη, ζητούν να επιστρέψουμε σε πολιτικές λιτότητας» επισήμανε ο ίδιος.

«Αντί να μένει στις υποσχέσεις για μελλοντική ανάπτυξη, η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει σήμερα την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ αναφερόμενος στην «διχαστική ρητορεία του κ. Μητσοτάκη» ξεκαθάρισε: «Δεν θα παίξουμε μικροκομματικά παιχνίδια την ώρα που η κοινωνία αγωνιά για την επιβίωσή της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)