to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:37 | 06.09.2017

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Μήνας ρεκόρ για τη μεταποιητική δραστηριότητα ο Αύγουστος - Δυνατότητα παρεμβάσεων άρσης φορολογικών αδικιών από το καλοκαίρι 2018

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για φοροελαφρύνσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, με δηλώσεις του από το Κιλκίς, όπου επισκέφθηκε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ).


"Έχουμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία, η οποία με την προσπάθεια που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018 και από εκεί και πέρα, βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε παρεμβάσεις και στο φορολογικό πεδίο, οι οποίες πράγματι είναι σημαντικές για να αρθούν αδικίες και να δοθεί μια μεγαλύτερη ώθηση στην παραγωγική δραστηριότητα", δήλωσε στην ΕΡΤ-3 ο κ. Χαρίτσης. Πρόσθεσε, δε, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο Αύγουστος του 2017 ήταν μήνας ρεκόρ για τη μεταποιητική δραστηριότητα, από το 2008 και μετά.

"Πέρα από τους γενικούς δείκτες, τους οποίους όλοι γνωρίζουμε -ήδη πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τα αποτελέσματα για το β' τρίμηνο του 2017 που έδειξαν μια αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8%- σημασία έχουν και οι ποιοτικοί δείκτες οι επιμέρους δείκτες και εκεί στη βιομηχανική παραγωγή και στη μεταποίηση, είχαμε μια πολύ ισχυρή αύξηση τους τελευταίους μήνες", επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο κ. Χαρίτσης, υπογράμμισε ότι ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τα "κόκκινα" δάνεια και στάθηκε στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι ελληνικές τράπεζες. "Οι ελληνικές τράπεζες να παίξουν το ρόλο που τους αναλογεί και να χρηματοδοτήσουν την ελληνική παραγωγική δραστηριότητα, με όρους τέτοιους που θα δώσει τη δυνατότητα  να μπορέσουμε να δούμε πιο αισιόδοξα το μέλλον συνολικά για την ελληνική οικονομία" σημείωσε.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)