to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:18 | 02.03.2021

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Με ευθύνη της κυβέρνησης το ΕΣΥ παραμένει αθωράκιστο»

«Σήμερα πήραμε την πρωτοβουλία, μέσα σε κρίσιμες συνθήκες για την δημόσια υγεία, να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό ΕΣΥ» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «Ionian TV», τονίζοντας ότι «οι προτάσεις μας στηρίζονται στις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας σήμερα, αλλά και σε αυτές της επόμενη μέρας».


«Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα πιστεύαμε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας ως αναγκαία προϋπόθεση και για την υγεία και την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη» συνέχισε ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι «περιμένουμε να δούμε επιτέλους τι θα πράξει και η κυβέρνηση, που έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην χώρα μας αφήνει το ΕΣΥ αθωράκιστο». «Στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας αλλά ακόμη και στην δημόσια τηλεόραση επικρατεί σιγή σε σχέση με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης» πρόσθεσε ο ίδιος, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ζήτημα πολυφωνίας και δημοκρατίας».

«Καταθέσαμε τροπολογία στην Βουλή ώστε η ενίσχυση που δίνεται από τις περιφέρειες στις επιχειρήσεις να είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη, και ακατάσχετη» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «αυτό αποτελεί αίτημα και των επιμελητηριακών και επαγγελματικών συλλόγων». «Σε πολύ δύσκολες συνθήκες μόνο οι περιφέρειες προσφέρουν μη επιστρεπτέες ενισχύσεις στις επιχειρήσεις, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να κάνει σε εθνική κλίμακα» συνέχισε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει ακόμη και αυτή η ενίσχυση να χάνεται».

Στο μεταξύ ο βουλευτής στηλίτευσε την «αιφνιδιαστική διακοπή σχολικών γευμάτων για περισσότερους από 185.000 μαθητές σε όλη τη χώρα και πάνω από 2.000 μαθητές σχολείων της Μεσσηνίας», υπενθυμίζοντας ότι «πρόκειται για έναν πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα» και το οποίο «προγραμματίζαμε να το επεκτείνουμε σε όλα τα δημοτικά, δηλαδή σε 600.000 παιδιά ημερησίως».

«Σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση, ζητώντας την επαναφορά και την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων» πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Κάθε μέρα που περνάει το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)