to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 18.11.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Το κλίμα τρομολαγνείας, καταστολής και αυταρχισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση δεν πέρασε στην ελληνική κοινωνία (βίντεο)

Σαφές μήνυμα ενάντια στο κλίμα τρομολαγνίας και καταστολής έστειλε η χθεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο, όπως δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για ενόχληση της ΝΔ εξαιτίας της μαζικότητας του κόσμου.


“Για τον ΣΥΡΙΖΑ και όλο τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν έχει μουσειακό χαρακτήρα, συνδέεται με τους αγώνες του ελληνικού λαού για τα ζητήματα του σήμερα και του μέλλοντος”, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινή Επισκόπηση” και στους δημοσιογράφους  Ειρήνη Ανδρουλάκη και Λάμπρο Πέγκο, στη Βουλή Τηλεόραση. Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο, τόνισε ότι “η παρουσία μας υποδηλώνει την αναγκαιότητα της μνήμης και της διαχρονικότητας της επετείου του Πολυτεχνείου. Η Ν.Δ. ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι είχαμε μια μαζική και ειρηνική πορεία, η οποία στέλνει  σαφές μήνυμα ότι το κλίμα τρομολαγνείας, καταστολής και αυταρχισμού που καλλιεργεί η ΝΔ  δεν έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία”.

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταδικάσει μέχρι σήμερα τις ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες πρακτικές ενάντια στους πρόσφυγες”

Στο μεταξύ, για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ο Εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε ότι:  “μόνο μετεκλογικά η ΝΔ αναγνώρισε ότι το προσφυγικό αποτελεί γεωπολιτικό ζήτημα, ενώ προεκλογικά κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εφαρμόζει πολιτική ανοιχτών συνόρων”.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όμως, ήταν αυτή που αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση εκ μέρους όλης της Ευρώπης, με δυσκολίες ενδεχομένως, άλλα με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Αντιθέτως, η Ν.Δ. αντιμετωπίζει το ζήτημα με απόλυτη ανευθυνότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και με αναποτελεσματικότητα αφού δεν κατάφερε να διαχειριστεί την αύξηση των ροών με αποτέλεσμα την συμφόρηση των νησιών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Επιπλέον”, ξεκαθάρισε, “ο ακραίος λόγος καλλιεργήθηκε προεκλογικά από την ΝΔ και μέχρι σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταδικάσει τις ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες πρακτικές”.

“Η υπόθεση Novartis αποτελεί σκάνδαλο  για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά στην Ελλάδα θεωρείται ‘σκευωρία’ - Δεν θα παρακωλύσουμε το έργο της προανακριτικής”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακωλύσει την προανακριτική διαδικασία”, τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, και συμπλήρωσε ότι: “στην τελευταία συνεδρίαση είδαμε ότι δεν τηρούνται τα προσχήματα, μιας και το αίτημα του κ. Τσοβόλα για εξαίρεση τριών ακόμη μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την Επιτροπή, απορρίφθηκε. Αυτό αποδεικνύει ότι  η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ λειτουργούν με τη λογική ‘δύο μέτρα και δύο σταθμά’”.

“Γιατί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ‘σέρνονται’ πίσω από την κατάθεση του κατηγορούμενου κ. Φρουζή;”

Αναφερόμενος στην κατάθεση Φρουζή είπε πως “ήταν αποκαλυπτική ως προς τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε”, και εξήγησε: “Ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή και ήταν αποκαλυπτικό ότι παραδέχτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι θα αξιοποιήσει τη διάταξη Μητσοτάκη για αποδέσμευση των λογαριασμών του. Γιατί η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. σέρνονται πίσω από την κατάθεση του κ. Φρουζή, προστρέχουν και λειτουργούν ως συνήγοροι του; Το σκάνδαλο είναι υπό διερεύνηση, τα στοιχεία της εξεταστικής είναι αποκαλυπτικά για τη ζημιά πουπροκλήθηκε στα δημόσια ταμεία. Είναι παράδοξο το ότι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο η υπόθεση Novartis αποτελεί σκάνδαλο ενώ στη χώρα μας θεωρείται σκευωρία”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)