to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 08.06.2023

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό και οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα του 2027 (βίντεο)

«Με στήριξη του εισοδήματος, αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ»


«Στη χθεσινή μας εκδήλωση  παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό και οικονομικό πρόγραμμα για το πώς βλέπουμε την Ελλάδα του 2027» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1. Και πρόσθεσε: «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το σχέδιο των κομμάτων για την χώρα την επόμενη τετραετία».

«Τι θα γίνει με την ακρίβεια όταν σταματήσει η πολιτική των επιδομάτων, όπως ανακοίνωσε η ΕΕ, μέσα στο 2023;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης. Και ξεκαθάρισε: «Για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη των τιμών και η καθήλωση των εισοδημάτων, πρέπει να αλλάξει η σημερινή πολιτική που τροφοδοτεί την κρίση». 

«Εμείς μιλάμε για στήριξη του εισοδήματος και του κοινωνικού κράτους, μείωση των έμμεσων φόρων, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, όπου είδαμε αύξηση 40 δισ. την τετραετία της ΝΔ» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Το πρόγραμμά μας στοχεύει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Δυστυχώς η ΝΔ μας γυρνάει πίσω σε ένα παρασιτικό, κερδοσκοπικό μοντέλο, που μας οδήγησε στην χρεοκοπία πριν μια δεκαετία».

«Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμά μας έχει η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ. Με μισθολογική στήριξη και αύξηση του προσωπικού και μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού που σήκωσε το βάρος της πανδημίας» επισήμανε. «Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει να οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας σε διάλυση» αντιπαρέβαλλε. «Το 2019 υπηρετούσαν 79.000 ως τακτικό προσωπικό στο ΕΣΥ και 72.000 σήμερα. Στην Αττική είχαμε 84 ασθενοφόρα το 2019 και σήμερα μόλις 52. Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα». 

«Ως κοινωνία πρέπει να θέσουμε τις προτεραιότητές μας. Και για εμάς το νέο ΕΣΥ είναι η πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)