to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 12.12.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018

"Ο κόσμος αυτός δεν «εφευρέθηκε» ασφαλώς από την κ. Κεραμέως, όπως νομίζει ο πρωθυπουργός, δείχνοντας την απόλυτη άγνοιά του", ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


“Η αναδοχή και η υιοθεσία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αγάπης και αλτρουισμού”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού για το θέμα. “Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο νόμο το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και 8 μήνες”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι “σήμερα υπάρχουν 3.350 υποψήφιοι γονείς, 1.250 ηλεκτρονικοί φάκελοι παιδιών και 600 κοινωνικές έρευνες καταλληλότητας σε εξέλιξη”.

“Δεν χωρούν επικοινωνιακές φιέστες και λαθροχειρίες σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα”, κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο νόμο το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και 8 μήνες.

Έναν κόσμο που δεν τον εφηύρε ασφαλώς η κ. Κεραμέως, όπως νομίζει ο Πρωθυπουργός, δείχνοντας την απόλυτη άγνοιά του.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Να τον πληροφορήσουμε λοιπόν ότι σήμερα υπάρχουν 3.350 υποψήφιοι γονείς, 1.250 ηλεκτρονικοί φάκελοι παιδιών και 600 κοινωνικές έρευνες καταλληλότητας σε εξέλιξη.

Η αναδοχή και η υιοθεσία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αγάπης και αλτρουισμού.

Την υλοποίησε με νέους όρους ο ΣΥΡΙΖΑ και την αγκάλιασε ο ελληνικός λαός.

Δεν χωρούν επικοινωνιακές φιέστες και λαθροχειρίες σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα”.

«Δεν έκανε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ», ισχυρίζεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Σε απάντησή του, το υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτε για το ευαίσθητο ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας. Θυμήθηκε μόνο λίγο πριν τις εκλογές, αντιγράφοντας πρόχειρα τις προτάσεις της ΝΔ,  να φτιάξει μια πλατφόρμα η οποία δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Γιατί, παρέδωσε προεκλογικά, μόνο ένα μητρώο γονέων που ενδιαφέρονται για αναδοχή ή υιοθεσία, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μητρώο όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία παιδιών προς αναδοχή ή υιοθεσία.

Αντιθέτως, από τη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της καταχώρησης των στοιχείων μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, εγγράφθηκαν στο σύστημα επιπλέον 1255 παιδιά από 60 δομές (έναντι μόλις 91 παιδιών και 2 δομών που καταχωρήθηκαν επί της προηγούμενης διακυβέρνησης). Η καταχώρηση συνεχίζεται και σύντομα θα ολοκληρωθεί για το σύνολο των δομών και ειδικότερα για τις δομές ιδιωτικού δικαίου.

Σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα όπως είναι η υιοθεσία και η αναδοχή, δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να καταστεί απολύτως λειτουργικό, ώστε το «Μια οικογένεια για κάθε παιδί» να γίνει πραγματικότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)