to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 16.08.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Ικανοποίηση για την δρομολόγηση του οδικού άξονα Καλαμάτα - Μεθώνη

"Επιτέλους η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, κατανοεί πως η δρομολόγηση του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη σωστή κατεύθυνση και μόνο έτσι μπορεί να ολοκληρωθεί”.


Αυτό τονίζει στην "Ε" ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το σημαντικό οδικό άξονα του νομού. Και επισημαίνει πως “σήμερα απαιτείται η συστράτευση όλων των παραγόντων και των φορέων του νομού για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη εκτέλεσης του έργου”.

Ο πρώην υπουργός σημειώνει πως “δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό της μικροκομματικής εκμετάλλευσης, που εντελώς ανεύθυνα ακολουθούσαν οι τοπικοί της παράγοντες, για να πούμε πως δικαιώνεται απόλυτα η επιλογή μας. Επισημαίνουμε πως το έργο γίνεται με τη μέθοδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος - διεθνής διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 5 σημαντικές τεχνικές εταιρίες, διαψεύδοντας τα μέχρι τότε διακινούμενα σενάρια για δήθεν μη πραγματοποίηση του έργου. Το έργο λοιπόν είναι έτοιμο μελετητικά, αδειοδοτικά, αλλά και χρηματοδοτικά, τρεις προϋποθέσεις που είναι οι πιο σημαντικές για να μπούμε στην τελική φάση. Κάθε άλλη επιλογή θα ήταν πισωγύρισμα και θα μας γυρνούσε ξανά στο 2015 που δεν υπήρχε καμιά από τις παραπάνω προϋποθέσεις”.

Ο κ. Χαρίτσης υπενθυμίζει πως “το συγκεκριμένο έργο, δυστυχώς, δεν μπορούσε να ενταχθεί στα οδικά έργα του ΕΣΠΑ, γιατί είναι γνωστό ότι στο ΕΣΠΑ 2014-2020 χρηματοδοτούνται οδικά έργα μόνο του διευρωπαϊκού δικτύου ή οδικά έργα που συνδέουν πρωτεύουσες νομών με το διευρωπαϊκό δίκτυο. Σήμερα απαιτείται η συστράτευση όλων των παραγόντων και των φορέων του νομού για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη εκτέλεσης του έργου. Για να μην πάει χαμένη η ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)