to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:19 | 08.04.2022

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Η πολιτική της ΝΔ έχει εμβαθύνει και πολλαπλασιάσει τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης στη χώρα μας

«Η κρίση της ακρίβειας δεν είναι απλώς και μόνο μία ακόμα κρίση: αποκτά δομικά χαρακτηριστικά για την ελληνική οικονομία», επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Delphi Economic Forum.


«Η κρίση έχει προφανώς σοβαρές διεθνείς διαστάσεις, κάθε χώρα όμως οφείλει να πάρει μέτρα αντιμετώπισής της και σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την τοποθέτησή του στο Delphi Economic Forum.

«Ειδικά για την Ελλάδα που προέρχεται από μια δωδεκαετή, παρατεταμένη περίοδο κρίσης, η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στοιχίζει πιο ακριβά από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η πληθωριστική και ενεργειακή κρίση βρήκε την χώρα μας εξαιρετικά ευάλωτη και απροστάτευτη». «Ήδη πολύ πριν τον πόλεμο η χώρα μας είχε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη και ήταν η μοναδική χώρα στην ΕΕ των 27 με μισθούς καθηλωμένους στα επίπεδα του 2010» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Η κρίση της ακρίβειας δεν είναι απλώς και μόνο μία ακόμα κρίση: αποκτά δομικά χαρακτηριστικά για την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «η παρούσα κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς η ήδη πολλαπλά επιβαρυμένη ελληνική οικονομία έχει αυτή τη στιγμή έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης του πληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρωζώνη». «Απαιτούνται αποφασιστικές ρυθμιστικές παρεμβάσεις, ειδικά στην ενέργεια, και όχι επιδοματικά ημίμετρα που διαιωνίζουν την κρίση» τόνισε.

«Η Ευρώπη έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά με την δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά στην Ευρώπη πάλευε για περισσότερο από μια δεκαετία. Πρέπει όμως να κάνει πιο ολοκληρωμένα, δεσμευτικά βήματα για την από κοινού αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)