to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:41 | 11.02.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Η παραπληροφόρηση και η αναπαραγωγή fake news δεν βοηθάνε (ηχητικό)

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνικά και θεσμικά και ότι θα παρουσιαστούν μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται για πρώτη φορά


Συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στο ρ/φ "realfm97.8" και τον Νίκο Χατζηνικολάου:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνικά και θεσμικά και ότι θα παρουσιαστούν μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται για πρώτη φορά, ενώ υπογράμμισε πως το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει και θα είναι απολύτως έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο.  Σε ό,τι αφορά τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις που έχουν γίνει από στελέχη της, επικίνδυνες τόσο για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος όσο και για την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε αστειότητες τις «ανησυχίες» που εκφράστηκαν εκ μέρους της αντιπολίτευσης για δήθεν αλλαγή της εταιρείας που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το ΥΠΕΣ, στη συλλογή, τη μετάδοση και την επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων και κάλεσε όλους να επιδείξουν μεγαλύτερη θεσμική σοβαρότητα. Η παραπληροφόρηση και η αναπαραγωγή fake news, επισήμανε, δεν βοηθάει, ειδικά σε αυτή τη φάση, να διατηρηθεί ένα ομαλό πολιτικό κλίμα.

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι σε σχέση με τα ζητήματα της απόδοσης ιθαγένειας, το ελληνικό κράτος αν θέλει να ονομάζεται συντεταγμένη πολιτεία, με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, οφείλει να επιλύσει ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί εδώ και δεκαετίες. Η προσπάθεια που κάνουμε, είπε με έμφαση, έχει στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού, διάφανου συστήματος για την απόδοση  ιθαγένειας σε εκείνες κατηγορίες συμπολιτών μας, που βάσει του συντάγματος και του νόμου το δικαιούνται και όχι φυσικά τις αθρόες «ελληνοποιήσεις», όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Και επισήμανε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει σχολιάσει ακόμη πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, στέλεχός της φέρεται να εμπλέκεται σε κυκλώματα παράνομων ελληνοποιήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτό το ακανθώδες ζήτημα, από τη στιγμή μάλιστα που αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το θέμα, μετά το 2001, οπότε και δόθηκε συνταγματικά η δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με διαρροές στον Τύπο και ανακοινώσεις, επιχείρησε να προεξοφλήσει το περιεχόμενο της νομοθετικής πρότασης του υπουργείου, την ώρα που οι εργασίες της διακομματικής επιτροπής με τη συμμετοχή επιστημόνων εγνωσμένου κύρους βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να εκπονηθεί το πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της νομοθετικής ρύθμισης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)