to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:31 | 29.09.2020

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξωραΐσει την τραγική κατάσταση στην οικονομία και το δημόσιο σύστημα υγείας

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει μία εξωραϊσμένη εικόνα για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας χρησιμοποιώντας αριθμητικές αλχημείες» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης


«Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει μία εξωραϊσμένη εικόνα για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας χρησιμοποιώντας αριθμητικές αλχημείες» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τ/στ «STAR Κεντρικής Ελλάδας», υπενθυμίζοντας ότι «παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έβαλε πλάτη στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον πολύτιμο χρόνο των έξι μηνών για την θωράκιση του ΕΣΥ» και καλώντας την κυβέρνηση «έστω και τώρα να προχωρήσει τις προκηρύξεις που εκκρεμούν από το 2018 για τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να προχωρήσει στην επίταξη των ΜΕΘ των ιδιωτικών μονάδων χωρίς την υπέρμετρη επιβάρυνση του δημοσίου και να εντάξει στο συνολικό σύστημα υγείας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις τοπικές μονάδες υγείας και τα κέντρα υγείας».

Υπογράμμισε ότι «είναι εξοργιστικό να περηφανεύεται η κυβέρνηση της ΝΔ για τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 37 δισ. που διασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν αξιοποιηθεί  για την κάλυψη των τεράστιων κενών σε προσωπικό στην υγεία και την παιδεία αλλά ούτε και για την στήριξη με απευθείας ρευστότητα εργαζόμενων και επιχειρήσεων». «Με την ύφεση να ξεπερνά το 15,2% το 3ο τρίμηνο και με  απώλεια τζίρου ύψους 50 δισ. για τις ελληνικές επιχειρήσεις το 2020, το επόμενο διάστημα  θα δούμε χιλιάδες λουκέτα, εκτίναξη της ανεργίας και την κοινωνία σε πλήρη απόγνωση αν δεν υπάρξει άμεσα ισχυρή κρατική παρέμβαση στην οικονομία» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης προσθέτοντας ότι «έχουμε τη δυνατότητα χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην άρση των δημοσιονομικών περιορισμών αλλά και στους σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν το πράττει, επιλέγοντας αντί της ουσίας την επικοινωνία και την προπαγάνδα».

Σχετικά με το ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία της χώρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε τους χειρισμούς της κυβέρνησης η οποία «πρέπει να κατανοήσει ότι αντί να κουνάει το δάχτυλο στους μαθητές και να προχωράει σε λογικές κοινωνικού αυτοματισμού, θα πρέπει να δώσει λύσεις στα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με προσλήψεις καθηγητών και σπάσιμο των υπεράριθμων τάξεων».  Στο μεταξύ επέκρινε την κυβέρνηση για αδράνεια σχετικά με το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε ο “Ιανός” και τόνισε ότι «οι ενισχύσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτά που προβλέπει ο νόμος. Με την κλιματική αλλαγή παρούσα είναι κρίσιμο να προχωρήσει σε ένα γενναίο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας και ενισχύσεων».

Τέλος, σχετικά με την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ ο Αλ. Χαρίτσης σχολίασε ότι «αναμφίβολα αποτελεί σημαντικό γεγονός αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία είναι η έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας, η οποία δεν μπορεί να είναι ο ‘’δεδομένος σύμμαχος’’ όπως κακώς είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)