to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:18 | 23.03.2023

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί καθημερινά την κοινωνία σε περαιτέρω φτωχοποίηση»

«Η κοινωνία φτωχοποιείται καθημερινά και οι ανισότητες οξύνονται, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ», σημειώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ο Αλέξης Χαρίτσης, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνει συγκεκριμένα:

Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας: το 87,8% μείωσε δραστικά την θέρμανση της κατοικίας του, το 57% το καθημερινό μαγείρεμα, το 77,3% τις μετακινήσεις με ΙΧ, το 55,6% την αγορά τροφίμων και το 65,10% τα είδη πρώ­της ανάγκης. Χαρακτηριστικό είναι ότι 4 στους 10 καταναλώνουν κρέας μόλις 1 φορά την εβδομάδα. Το 40% αναγκάστηκε να μειώσει ακόμη και το μπάνιο. Ενώ 6 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πάνε ούτε μία εβδομάδα διακοπές τον χρόνο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα-παρωδία, όπως το market pass. Τα απανωτά «καλάθια του νοικοκυριού», που απορρίπτονται από το 83% των καταναλωτών, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την κρίση αλλά εντείνουν τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των πιο μικρών παραγωγών και επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή, η ανεπαρκής, προεκλογική αύξηση του βασικού μισθού έχει ήδη εξανεμιστεί από τον πληθωρισμό.

Όσο η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της για την πορεία της χώρας, οι πολίτες βλέπουν την ζωή τους να χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Η πολιτική αλλαγή είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ, ώστε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνικής συνοχής και ανάταξης της οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και δικαιοσύνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)