to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 12.09.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προστατεύει τη δημόσια περιουσία

Συνέντευξη στο nooz.gr και τον δημοσιογράφο Γιάννη Στρατάκη παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.


“Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν προστατεύει τη δημόσια περιουσία και ακόμα πιο εξοργιστικό να ναρκοθετεί τη δυνατότητα της χώρας για αυτοδύναμη ενεργειακή στρατηγική”, δηλώνει σε συνέντευξή του στο nooz.gr και τον δημοσιογράφο Γιάννη Στρατάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ επισημαίνει πως “θα ήταν καλή ιδέα ο υπουργός Ενέργειας να σταματήσει να φωτογραφίζεται σε εκθεσιακά περίπτερα ανταγωνιστικών προς τη ΔΕΗ εταιρειών και να περιορίσει τις καταστροφολογικές του προβλέψεις που απαξιώνουν την εταιρεία", και "να αναθεωρήσει την επιλογή να αυξηθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ", συμπλήρωσε. Για τα περί αναζήτησης και ποινικών ευθυνών που προαναγγέλλει η κυβέρνηση, προσέθεσε: “Αν η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στον ολισθηρό αυτό δρόμο της αναζήτησης ευθυνών, η δική μας απάντηση θα είναι πολιτική”.

“Η ΝΔ δεν δίνει τη μάχη προς όφελος του ελληνικού λαού”

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτηρίζει "ασυνεπή" τη συνολική πολιτική της Ν.Δ. και τονίζει πως "προεκλογικά συνεχώς μιλούσε για την άμεση μείωση των πλεονασμάτων που θα οδηγούσε στη μείωση των φόρων και τώρα -μόλις δυο μήνες μετά- έχει εγκαταλείψει κάθε σχετική συζήτηση". Υπενθυμίζει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει έναν δημοσιονομικό μηχανισμό -τον καταπιστευτικό λογαριασμό- που επέτρεπε την μείωση των πλεονασμάτων το 2020", αλλά "η ΝΔ εγκατέλειψε αυτό τον μηχανισμό με το που ήρθε στην εξουσία. Άρα είναι μια κυβέρνηση που δεν δίνει τη μάχη για το όφελος του ελληνικού λαού". Ακόμη υπογράμμισε πως "η παραπομπή της μείωσης των πλεονασμάτων από τη ΝΔ κάπου στο μακρινό μέλλον ανοίγει την πόρτα για έναν νέο γύρο λιτότητας". "Επιθυμεί να επιστρέψουμε σε ένα δύσκολο πρόσφατο παρελθόν δυσπραγίας και αβεβαιότητας", συμπληρώνει.

“Το πολυδιαφημιζόμενο “επιτελικό” κράτος παραπέμπει σε ένα κράτος από το παρελθόν”

Για το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο εκπρόσωπος Τύπου κάνει λόγο για "θεσμική εκτροπή" και για "εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων", "την ίδια στιγμή που έκανε σημαία της την αποτίναξη του κομματισμού και την επίκληση της ανεξαρτησίας των θεσμών". "Που πήγαν όλα αυτά;", διερωτάται.

Για τη "φωτογραφική διάταξη" με την οποία αλλάζει η διοίκηση της ΕΥΠ εκτιμά πως "η εξέλιξη συνδέεται με μια ευρύτερη ανησυχητική διολίσθηση που παραπέμπει σε μία ΕΥΠ “από τα πολύ παλιά”, και ίσως υπογραμμίζει πόσο σκεπτικοί πρέπει να είμαστε όταν ακούμε τις γενικότητες της ΝΔ για το “επιτελικό κράτος”". "Μέσα σε δύο μήνες το πολυδιαφημιζόμενο “επιτελικό” κράτος παραπέμπει σε ένα κράτος από το παρελθόν, με συγκεντρωτικές δομές γύρω από τον πρωθυπουργό, με την επιστροφή παλαιοκομματικών πρακτικών, και μία ΕΥΠ που λειτουργεί εκτός ελέγχου", σημειώνει.

“Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τη δυνατότητα για έναν διαφορετικό δρόμο - Είμαστε το πλατύ, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς”

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πλατύ, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς", υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου, τονίζοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο 2015 και στο 2019 έδειξε τη δυνατότητα για έναν διαφορετικό δρόμο στην ελληνική πολιτική ζωή". Αναφέροντας ότι από τη θέση του ως εκπροσώπου Τύπου έχει τη δυνατότητα για "μια ζωντανή και άμεση επικοινωνία με ανθρώπους, τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη τη χώρα", αλλά και "ένα πανόραμα πληροφοριών για κάθε μεγάλο και μικρό ζήτημα της καθημερινότητας", ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει ότι "το μεγάλο στοίχημα" της επαφής με την κοινωνική δυναμική. "Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη επικοινωνεί με πολλούς και πολλές που από την επομένη των εκλογών δηλώνουν “θέλω να βοηθήσω”. Πρέπει να ακούσουμε τη φωνή τους, τις αγωνίες και τους οραματισμούς των πολλών", και "να μεταφράσουμε το ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία ποσοτική και ποιοτική μεταβολή, ένα μεγαλύτερο κόμμα που την ίδια στιγμή θα είναι ζωντανό και παραγωγικό", εξηγεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)