to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 05.11.2021

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα μεροληπτική υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων

«Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα μεροληπτική υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης»


«Ο εξωραϊσμός της πραγματικότητας που επιχειρεί η κυβέρνηση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με όσα βιώνουν οι πολίτες»,  δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «Flash TV». «Ειδικά οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης, με πολλές από αυτές να είναι πολύ κοντά στο λουκέτο» συνέχισε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «ελλιπή στήριξη από την κυβέρνηση και άδικο τρόπο κατανομής των χρημάτων που δόθηκαν την περίοδο της πανδημίας». «Κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που καλούνται ξανά σε μη κανονική λειτουργία» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «οι περισσότερες είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό και παράλληλα καλούνται να αντιμετωπίσουν μπαράζ ανατιμήσεων».

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ανακοινώνει φοροαπαλλαγές για γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ κατ’ άτομο και μειώσεις φόρων για τις λίγες επιχειρήσεις που έχουν κερδοφορία μέσα στην κρίση» σχολίασε ο Αλ. Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι « υπάρχει μια ξεκάθαρη μεροληψία υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και εις βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης, κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις και στα δημόσια οικονομικά της χώρας». Ενώ επισήμανε ότι «η τεράστια αποτυχία της κυβέρνηση στην πανδημία, μεταφέρεται και στην οικονομία».

«Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει από την αρχή της κρίσης αγνοούνται από την κυβέρνηση, με πρόσφατο παράδειγμα την τροπολογία μας για μείωση του ΕΚΦ στα ενεργειακά προϊόντα» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Για αυτό έχουμε φτάσει στα σημερινά αδιέξοδα» σχολίασε χαρακτηριστικά, καλώντας την «κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να στηρίξει την πραγματική οικονομία», προειδοποιώντας για τον «κίνδυνο να έχουμε και άλλα μέτρα λιτότητας» δεδομένου μάλιστα ότι «το δημοσιονομικό «παράθυρο ευκαιρίας» που  έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα κρατήσει επ’ άπειρο».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε διαμορφώσει ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται  με ρεαλιστικό τρόπο στις σημερινές προκλήσεις» αντιπαρέβαλλε ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «στήριξη των πληττόμενων από την κρίση, των βασικών δημόσιων υποδομών, της περιφέρειας και της μικρής και μεσαίας επιχείρησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)