to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 16.11.2020

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για βίαιη αναδιάρθρωση σε βάρος μικρομεσαίων και εργαζόμενων (βίντεο)

«Αντί να στηρίξει την κοινωνία η κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για βίαιη αναδιάρθρωση σε βάρος μικρομεσαίων και εργαζόμενων»


«Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης στην οικονομία επιδεινώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ. «Είναι πλέον ξεκάθαρη η ανάγκη να υπάρξουν ισχυρές δημόσιες επενδύσεις και δημόσια κατανάλωση για τον περιορισμό της κρίσης» συνέχισε «αλλά η κυβέρνηση, ενώ για πρώτη φορά έχει τόσες δυνατότητες για να στηρίξει εμπροσθοβαρώς την πραγματική οικονομία, εμμένει ιδεοληπτικά σε περιοριστικές πολιτικές».

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις για απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα, την στήριξη της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού κόστους αλλά και του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και όσων πλήττονται από την κρίση» υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για παρεμβάσεις που απαντούν στις ανάγκες και τις προτάσεις των ίδιων των παραγωγικών φορέων». «Παρόμοια μέτρα υλοποιούνται σε όλη την Ευρώπη» συνέχισε, φέρνοντας ως παράδειγμα «την Τσεχία, την Γαλλία, την Βρετανία και πρόσφατα την Ισπανία» αλλά και την «Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία απεύθυνε έκκληση στα κράτη μέλη να στηρίξουν τώρα τις επιχειρήσεις με απευθείας ρευστότητα».

«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή αλλά και τα δημοσιονομικά της χώρας» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «οι επιλογές της κυβέρνησης δημιούργησαν «τρύπα» στα δημόσια έσοδα κοντά στα 10 δισ. για το 9μηνο».Και κατέληξε: «Αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει ως βαρίδι για την ανάπτυξη, την διάλυση της εργασίας και την  συγκεντροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγους, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)