to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:27 | 12.01.2022

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Η κοινωνία χρειάζεται στήριξη που δεν βρίσκει από την ιδεοληπτική κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Έχουμε τον διπλάσιο αριθμό θυμάτων από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο εδώ και 2 μήνες, το ΕΣΥ έχει γονατίσει και η Όμικρον επελαύνει, αλλά η κυβέρνηση πελαγοδρομεί ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητά του όλα βαίνουν καλώς και την πεισματική της άρνηση να στηρίξει την κοινωνία» σημείωσε μεταξύ άλλων o τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel το βράδυ της Τρίτης.


Ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «καταστροφική επιμονή στο εγκληματικό πρωτόκολλο του 50+1% που οδηγεί στην ακραία διασπορά του ιού»,  τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη «να συνταγογραφηθούν τα τεστ, όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι να αφήνονται ιδιωτικά συμφέροντα να κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας».

«Μετά τον αγώνα που κάναμε να στήσουμε ξανά την κοινωνία στα πόδια της ύστερα από την δεκαετή κρίση, έχουμε πάλι μια οικονομία γονατισμένη, με την ακρίβεια να δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για την κοινωνική πλειοψηφία»  τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν αξιοποιεί τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης». «Ο προϋπολογισμός για το 2022 που ψηφίστηκε πριν λίγες εβδομάδες, δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της σαρωτικής κρίσης της ακρίβειας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ειδικά προγράμματα στήριξης του ενεργειακού κόστους για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την βιομηχανία και μείωση των φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «σε αυτές τις συνθήκες τις κρίσης και ενώ χρειαζόμαστε δημόσια εργαλεία για να χαράξουμε εθνική ενεργειακή πολιτική και να τιθασεύσουμε την κερδοσκοπία στην αγορά, η κυβέρνηση προχώρησε στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα των δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού». «Οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίοι και η βιομηχανία χρειάζονται στήριξη που δεν βρίσκουν από την ιδεοληπτική κυβέρνηση Μητσοτάκη» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)