to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:13 | 30.09.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Η Ιταλία κινήθηκε άμεσα στο προσφυγικό, στην Ελλάδα... μόνο λόγια (ηχητικό)

«Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές δεν χρειάζονται πολλά σχόλια, [...] ωστόσο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δυστυχώς δεν έχει πάρει πρωτοβουλίες για να διεθνοποιήσει το ζήτημα», τόνισε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί πρωτοβουλιών διεθνοποίησης του προσφυγικού, όπως αυτές της Ιταλίας μόλις 48 ώρες μετά την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, παραμένει σε ρητορείες και πρακτικές καταστολής όταν αυτό που μετράει είναι η πράξη, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, στον 105,5 Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Ακούστε τη συνέντευξη στον 105,5 Στο Κόκκινο:

“Δεν θα σπεκουλάρουμε πάνω στο προσφυγικό, όπως έκανε 4 χρόνια η ΝΔ – Καταστροφική η πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής”

“Εμείς δεν θα σπεκουλάρουμε πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα του προσφυγικού, όπως έκανε η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, και όπως συνεχίζει και στην κυβέρνηση”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό“στο Κόκκινο 105,5” και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο. Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου δήλωσε πως “όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές δεν χωρούν πολλά σχόλια”. “Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση”, συνέχισε, συμπληρώνοντας πως “ο αριθμός των προσφύγων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της”.

“Περιμένουμε από τη Ν.Δ. να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το προσφυγικό”

“Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το προσφυγικό ως μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, και να φέρουμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της. Ως τώρα, δεν έχουμε δει τη Ν.Δ. να παίρνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες για να διεθνοποιηθεί το ζήτημα, όπως έκανε η Ιταλία λόγου χάριν πριν από λίγες μέρες”, είπε, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία μάλιστα, κατηγόρησε για “καταστροφική αδράνεια τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης πολιτική και επιστροφή σε επικίνδυνες πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στους ανθρώπους που βασανίζονται και ζουν σε αντίξοες συνθήκες και θα πιέζουμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Ν.Δ. κινείται χωρίς σχέδιο σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα”, υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ προχώρησε στην κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ήδη κατά τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής της..

“Ξεκινάμε την προσπάθεια να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε πως “η συνεδρίαση κατέληξε σε έγκριση της διακήρυξης – προσκλητήριο για την ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ.” Συνολικά, το τελευταίο τριήμερο “ήταν ενδιαφέρον, γόνιμο και παραγωγικό”, καθώς “έλαβε χώρα και το φεστιβάλ Σπούτνικ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, όπου η προσέλευση του κόσμου και ιδίως νέων ανθρώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία”. “Αυτό το τριήμερο, λοιπόν, είναι η αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας για να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να αντιστοιχιστεί με τις χιλιάδες κόσμου που είναι κοντά μας”, συμπλήρωσε.

“Στόχος μας το άνοιγμα στην κοινωνία, η σύνδεση με την εργασία, με τις γειτονιές”

“Η διεύρυνση για εμάς δεν έχει μόνο ποσοτικά χαρακτηριστικά, άλλα έχει ως στόχο το άνοιγμα προς την κοινωνία, τη σύνδεσή μας με τους χώρους εργασίας και με τις γειτονιές”, είπε, εξηγώντας πως “στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εφαρμόσει ένα καινοτόμο σχέδιο για τις διαδικασίες ένταξης και συμμετοχής στο εσωτερικό του”. “Σε αυτή τη νέα φάση της προσπάθειάς μας και στην πορεία προς το συνέδριο,  θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς που θα εκφράζει όλο τον προοδευτικό κόσμο, θα παίρνει ιδέες από αυτόν και θα συνδιαμορφώνει μαζί του τα επόμενα βήματα”, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης”.

“Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα – Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό της σύγχρονης Αριστεράς του 21ου αιώνα”

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε πως “η Αριστερά είναι για τα δύσκολα”. “Αυτό που θέλουμε είναι να διαμορφώσουμε ένα όραμα για την κοινωνία του αύριο. Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα εξέφραζε δυνάμεις που προσπαθούσαν να σπάσουν τη μονολιθικότητα των απόψεων και πάντα προσπαθούσε να συνδυάσει τις ποικίλες φωνές του αριστερού, προοδευτικού κόσμου. ”, είπε. “Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό της σύγχρονης Αριστεράς του 21ου αιώνα”, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)