to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 04.10.2022

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Η εικονική πραγματικότητα του Μητσοτάκη συγκρούεται με τις ζοφερές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2023, επιβεβαιώνει την διπλή αφαίμαξη που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες και ως καταναλωτές και ως φορολογούμενοι»


«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2023, επιβεβαιώνει την διπλή αφαίμαξη που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες και ως καταναλωτές και ως φορολογούμενοι»  δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Ελλάδα FM.  «Η πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη απειλεί και τα δημόσια οικονομικά», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, καθώς «χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ταμείο ενεργειακής μετάβασης με 9,5 δισ. μόνο για το 2022».

«Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης συγκρούεται με τις ζοφερές συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Eurostat ανακοινώνει πληθωρισμό 12.1% στην χώρα μας για τον Σεπτέμβριο - 2 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και με την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση σε όλη την Ευρωζώνη» υπογράμμισε, ενώ παράλληλα «καταγράφει την Ελλάδα ως μία από τις 4 μόλις χώρες της ΕΕ όπου το ποσοστό πληθυσμό σε κίνδυνο φτώχειας αυξήθηκε την τελευταία τριετία. Την ίδια στιγμή είμαστε στις πρώτες θέσεις στον ενεργειακό πληθωρισμό και προτελευταίοι στην αγοραστική δύναμη των πολιτών».

«H κυβέρνηση αφαίρεσε ακόμη και την ισχνή ενίσχυση από το πετρέλαιο κίνησης, οδηγώντας  την τιμή του σε νέα εκτόξευση, πάνω ακόμη και από την τιμή της βενζίνης. Ενώ αρνείται κατηγορηματικά να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως έχουμε προτείνει εδώ και έναν χρόνο» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Επανερχόμαστε με νέα κοινοβουλευτική ερώτηση στο θέμα της χρήσης του εμπορικού σήματος Turkaegean από την Τουρκία, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης να πει που τελικά αποδίδονται ευθύνες και σε τι  ενέργειες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να αρθεί η απόφαση που πλήττει τα συμφέροντα της χώρας σε εμπορικό και διπλωματικό επίπεδο» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης, στηλιτεύοντας την «απόπειρα της κυβέρνησης να μεταθέσει τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες της σε υπηρεσιακούς παράγοντες».

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)